Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
lewandowski jedini blizu

Haaland novom čudesnom partijom postao najučinkovitiji napadač, Hrvat treći topnik Europe!

Norvežanin Erling Haaland najučinkovitiji je napadač Europe koji je u 18 utakmica ove sezone postigao 26 pogodaka i upisao 6 asistencija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Austriji je u sklopu 14. kola odigrana derbi utakmica između Wolfsbergera i Salzburga, u kojoj je gost slavio s uvjerljivih 3:0. Hat-trick na tom susretu zabio je čudesni 19-godišnjak Erling Haaland, koji je tim pogocima postao uvjerljivo najučinkovitiji napadač Europe u ovom trenutku.

Jedna od najboljih nogometnih stranica na svijetu za nogometne vijesti, transfere i sve ostalo što bi vas moglo zanimati (Transfermarkt) vodi detaljnu statistiku kada za gotovo sve lige svijeta. Prema toj statistici Haalandu i njegovoj ubojitosti pred golom suparnika nema ravna.

gol expired Brutalno im uzvratili: Je li ova poruka Armade u derbiju toliko razljutila Dinamo? divider

Haaland je u dosadašnjem dijelu sezone, u svim natjecanjima, zaigrao u 18 utakmica i pritom postigao 26 pogodaka te upisao šest asistencija. Sveukupno je direktno doprinio postizanju 32 pogotka (bodova u statistici Transfermarkta) u spomenutih 18 utakmica u koliko je nastupio.

Prvi sljedeći igrač nakon njega je Alfredo Morelos iz Rangersa, koji je u 25 utakmica sezone postigao 21 pogodak i upisao sedam asistencija za sveukupno 28 bodova. Nakon njega slijedio Myron Boadu iz AZ Alkmaara i Odsonne Edouard iz Celtica koji imaju po 24 boda u ovom trenutku.

Boadu je u 22 utakmice ove sezone upisao 14 pogodaka i 10 asistencija, dok je Edouard zabio 12 golova i upisao isto toliko asistencija u 24 utakmice.

gol expired Naslućuje se postava za Slovačku: Je li izbornik otkrio karte i bi li Rakitić igrao i da je zdrav? divider

Jedino su Timo Werner i Ciro Immobile nastupili u manje utakmica ove sezone od Haalanda, a da su pritom relevantni kada su pogoci u pitanju. Napadač RB Leipziga Werner je u 15 utakmica upisao 15 pogodaka i sedam asistencija, dok je Immobile na učinku od 16 golova i pet asistencija.

Lewandowski je jedini koji se po broju utakmica i golova može nositi s mladim norveškim napadačem. Poljak je također zaigrao u 18 utakmica ove sezone, te je pritom postigao nestvarna 23 pogotka, ali bez ijedne asistencije.

Rijeka - Dinamo (Foto: GOL.hr) Rijeci je dosta Dinama: Nakon petarde prihvatili zahtjev Zagrepčana divider

Ako gledamo samo domaća prvenstva, Lewandowski je jedini u Europi, u svim prvim ligama, uspješniji strijelac od Haalanda. On je u 11 utakmica Bundeslige postigao 16 golova, dok je Haaland u 12 susreta austrijske Bundeslige zabio 15 komada. Slijedi Ciro Immobile iz Lazija koji je na trećem mjestu izjednačen s Hrvatom - Antom Vukušićem!

On je u redovima slovenske Olimpije postigao 14 golova u 17 utakmica i pritom pridodao 5 asistencija. Na 12. mjestu iste ljestvice nalazi se i napadač NK Celja, 21-godišnji hrvatski napadač Dario Vizinger. On je u 16 utakmica slovenske prve lige postigao 11 golova i upisao 14 asistencija.

Zanimljivo, Vukušić je ujedno i najbolji Hrvat asistent u ligama Europe sa spomenutih pet asistencija...

gol expired Dalić opet ostao bez Rakitića: ''Nakon Slovačke ću reći što mislim o igranju na Rujevici'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider