Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je zastrašujuće

Haaland ponovno prepravio povijest Lige prvaka: Sam zabio više od Barce, pretekao Messija i Ronalda

Erling Braut Haaland ispisao je novu stranicu povijesti Lige prvaka, dvama je pogocima srušio moćni PSG, no i dalje nije bio u potpunosti zadovoljan svojim nastupom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Erling Braut Haaland zabio je nova dva pogotka u Ligi prvaka kojima je ispisao novu stranicu povijesti najelitnijeg klupskog natjecanja. Norveško čudo od djeteta zabilo je oba gola u slavlju Borussije Dortmund protiv PSG-a u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Bili su to deveti i deseti pogodak ove sezone u Ligi prvaka u svega sedam odigranih utakmica. Haaland je postao prvi tinejdžer koji je postigao 10 golova u jednoj sezoni Lige prvaka, a pritom i najbrži igrač koji je u povijesti natjecanja stigao do brojke od 10 golova. Premašio je dosadašnji rekord za čak četiri utakmice.

gol expired Novi Đokovićev potez koji mami osmijeh na lice: S klincima bacio partiju tenisa ispred zgrade divider

Ni Kylian Mbappe, ni Cristiano Ronaldo, ni Lionel Messi nisu uspjeli toliko golova zabiti u tako malo utakmica Lige prvaka.

Još impresivnije zvuči podatak da je u ovoj sezoni Lige prvaka Haaland sam zabio više pogodaka od cijele momčadi Barcelone (9)! Trenutačno je vodeći strijelac Lige prvaka zajedno s Robertom Lewandowskim, koji također ima 10 golova na svom kontu.

Podsjetimo, Haaland je stigao u Borussiju Dortmund u siječnju te je do sada, u svega 450 minuta provedenih na travnjaku, postigao 11 pogodaka.

gol expired Svijet se poklonio Diegu Simeoneu i izvedbi Atletica: "Ipak i oni udišu isti zrak kao i mi" divider

U Bundesligi je zabio osam pogodaka u svega pet nastupa i trenutačno samo 11 igrača ima više golova od njega u najvišem rangu njemačkog nogometa.

Dobio je nagradu za najboljeg igrača mjeseca u Bundesligi za siječanj, iako je na travnjaku proveo manje od JEDNOG sata!

Podsjetimo, Haaland je debitirao 18. siječnja ušavši s klupe u utakmici protiv Augsburga i odmah je postigao hat-trick u pobjedi 5:3. Šest dana kasnije ponovno je ušao s klupe i zabio dva gola u pobjedi Borussije protiv Kölna 5:1.

gol expired Čudesni dječak iz Norveške porušio rekorde Bundeslige, trpao i u trećoj utakmici! divider

Legendarni nogometaš Engleske Gary Lineker nije mogao vjerovati brojkama koje je izvukao:

"Haaland ove sezone: 37 golova, 6 hat-trickova. Za Dortmund: 11 golova u 7 utakmica. U Ligi prvaka: 10 golova u sedam utakmica. 19 mu je godina."

Povrh svega, s obje je noge čvrsto na zemlji:

gol expired Neviđena ludnica u Bundesligi: Debitirao za Borussiju u 56., zabio hat-trick i režirao čudesni preokret divider

"Drago mi je što sam dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice, ali mislim da i dalje mogu puno bolje od ovog što sam pokazao", kazao je Haaland.

Zvuči pomalo zastrašujuće...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider