Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Euforični Pep

Guardiola pohvalio Dinamo: ''Bila je to velika bitka, Dinamo zaslužuje veliko poštovanje"

Nogometaši Dinama poraženi su u 2. kolu skupine C Lige prvaka u gostima kod Manchester Citya s 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrabri Dinamo znalački se branio sve do 66. minute kada je gol za City postigao Raheem Sterling nakon dodavanja Riyada Mahreza, a na 2:0 je povećao 19-godišnji Phil Foden u petoj minuti sudačke nadoknade.

"Bili smo strpljivi. Ono što smo napravili u ovim sezonama, nitko nam ništa nije dao, sve to smo sami zaslužili. To je vrh! Nitko u ranijim sezonama to nije uspio. Mi smo uspjeli. Volim ovu ekipu", izjavio je euforični Guardiola pa podijelio dojmove o sjajnom Fodenu.

Raheem Sterling (Foto: AFP) Častan poraz Dinama u Manchesteru, Guardioli tek izmjene donijele pobjedu! divider

"Tako je mlad, ne znam puno igrača u posljednjih 10-20 godina koji su odigrali toliko minuta u tim godinama. U budućnosti će biti strašan igrač", dodao je Pep.

"Dinamo se je dobro branio"

Izjavio je da se je hrvatski prvak dobro branio te da zaslužuje veliko poštovanje.

"Nisam očekivao da će biti toliko povučeni. Dobivali su puno duela i dobro su anticipirali naša proigravanja. Dinamo se je dobro branio, a i kod vodećeg gola njihov je branič bio na lopti. Bila je to velika bitka i Dinamo zaslužuje veliko poštovanje", izjavio je Guardiola.

gol expired Modri mogu biti ponosni, BBB-i oduševili Engleze: Strastveno i hrabro u odlučni okršaj sa Šahtarom divider

City je dominirao u posjedu lopte i Dinamo je teško dolazio pred protivnički kazneni prostor.

"Imali smo veliki posjed lopte i nismo im dopustili da se rastrče. Bilo je nekoliko ubačaja i dugih lopti prema Bruni Petkoviću, koji je vrlo snažan, ali nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola. Mogli smo zabiti i ranije jer smo stvorili dosta prilika, ali bili smo strpljivi", rekao je Guardiola.

Pep sipao pohvale za svoje igrače

Britanski mediji ocjenjuju kako je ulazak u igru Raheema Sterlinga u 53. minuti bio ključan potez trenera Guardiole. Dinamo se znalački branio sve do 66. minute kada je gol za City postigao Raheem Sterling nakon dodavanja Ryada Mahreza. Za konačnih 2:0 zabio je 19-godišnji Phil Foden nakon kontranapada u petoj minuti sudačke nadoknade.

gol expired Olmo o ozljedi i herojskom otporu protiv Cityja: "Potrošili smo puno znoja" divider

Guardiola je pohvalio golgeterski instinkt Raheema Sterlinga, ali smatra da je impresivnu partiju pružio veznjak Ilkay Gundogan.

"Gundogan je izvanredan nogometaš, može igrati na različitim pozicijama i mislim da je on jedno od najboljih pojačanja u povijesti kluba", dodao je trener Cityja.

Neki britanski mediji smatraju pak da je španjolski veznjak Rodri, koji je stigao ovog ljeta iz Atletico Madrida, bio najbolji igrač utakmice koji je diktirao ritam igre tijekom cijelog susreta.

U 3. kolu Dinamo gostuje kod Šahtara 22. listopada, a City dočekuje Atalantu.

Je li Dinamo mogao do boda kod Cityja?

Ukupno glasova:

Nenad Bjelica (Foto: AFP) Bjelica: Oni su nivo više, da smo tako igrali otpočetka bilo bi to loše za nas divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider