Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nisam najbolji"

Guardiola najavio otkaz i podigao veliku prašinu: Nalet iskrenosti ili traženje alibija pred sudar s Realom?

Pep Guardiola dao je zanimljiv intervju koji se može protumačiti na više načina…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već duže vrijeme spekulira se da Pep Guardiola namjerava uskoro napustiti Manchester City. Nakon posljednjih izjava katalonskog stručnjaka spekulacije bi se mogle još jače zakotrljati.

"Ako ne izbacimo Real Madrid, vlasnici ili njihovi predstavnici reći će mi: 'To nije dovoljno, mi želimo osvojiti Ligu prvaka.' I on da će mi dati otkaz, a ja ću im uzvratiti: 'Ok, hvala, bilo mi je zadovoljstvo'", kazao je Guardiola u razgovoru za Sky Sports na pitanje što će se dogoditi ako Građani ispadnu već u osmini finala Lige prvaka.

Guardiola najavio otkaz ako izgubi od Reala

U naletu iskrenosti Guardiola je naglasio kako se nikada nije osjećao najboljim trenerom na svijetu.

"Što to uopće znači biti najbolji? Nisam se tako osjećao ni kada sam osvojio šest trofeja u jednoj sezoni s Barcelonom. Osvojio sam ih zbog toga što sam imao sjajne igrače. No postoje fantastični treneri koji nemaju tako dobro igrače i ne treniraju velike klubove. Ja sam dobar trener, ali nisam najbolji. Dajte mi neku slabiju momčad od Manchester Cityja i neću osvojiti prvenstvo", skromno zbori najplaćeniji trener engleske Premierlige.

gol expired Guardiola priznao: "Pobjeđivao sam zbog sjajnih igrača. Da nisam u Man Cityju, ne bih pobjeđivao" divider

Guardiola se potom požalio:

"Dajemo pogrešnu poruku novim naraštajima koji broje samo trofeje. Ljudi vjeruju da ako ste Guardiola ili Klopp, morate svake godine pobjeđivati, a to je nemoguće. Ponekad vam ne ide, i drugi igraju. Jednostavno ne možete uvijek pobijediti."

Možda će se nekima ove posljednje rečenice učiniti kao alibi pred sudar s Realom. Manchester City je u razdoblju lošije forme. Ove sezone podbacio je u engleskom prvenstvu, Liverpool mu je daleko odmakao i vjerojatno će osvojiti naslov prvaka.

"Ako ne osvojite Ligu prvaka, to je katastrofa..."

Ako Građani još ispadnu od Reala, i to u ranoj fazi Lige prvaka, sezona će im biti potpuno neuspješna, pogotovo ako se uzme u obzir da Guardiola u rukama ima najvrjedniju momčad na svijetu.

gol expired Srpske legende tjeraju iz NBA momčadi zbog jedne od najvećih pogrešaka u povijesti divider

Prema procjeni Transfermarkta, momčad Manchester Cityja trenutačno vrijedi vrtoglavih 1,29 milijardi eura, što je malo manje u odnosu na prethodnu procjenu, dakle vrijednost joj je pala, ali još uvijek je ispred svih.

Guardiola ističe:

"Ako ne osvojite Ligu prvaka, to je katastrofa, a ako je osvojite, uspjeli ste. Ako je to tako, više od sto godina nogometne povijesti grada Manchestera bilo bi katastrofa, a to nije istina."

Uzimajući u obzir gore navedeno, možda će neki ovo shvatiti kao klasični pokušaj relativizacije epoha, odnosno uloženog i dobivenog.

gol expired Sve o novom izdanju Lige nacija: Ždrijeb u utorak, Vatreni ipak u elitnom društvu divider

Činjenica jest da je Manchester United oduvijek jako bogat klub i da je desetljećima puno ulagao, posebice u odnosu na druge engleske klubove, no to se ne može reći za Manchester City, koji je izrastao u nogometnog diva, u financijskom smislu ponajviše, tek u posljednjih desetak godina.

Činjenica je da je City i prije Guardiole osvajao englesko prvenstvo i da je igrao u polufinalu Lige prvaka. Isto tako je i činjenica da je Guardiola najplaćeniji trener na svijetu. A kad ste tako fantastično plaćeni i kada vam se omogući fantastičan proračun, onda je logično da se očekuju i fantastični rezultati. Zbog toga je, uostalom, i doveden.

"Sanjam dvoboje s Realom"

Kako god, Guardiola je kao trener Barcelone vodio mnoge velike bitke s najvećim rivalom katalonskog kluba Real Madridom. Priznaje da je uzbuđen i da jedva čeka novi okršaj.

gol expired Dončić se vratio i odmah postao viralni hit: Nikome nije jasno kako je uspio to ubaciti divider

"Sanjam te dvoboje, uživat ću u obje utakmice, ali i u razmišljanju o tome što mogu pripremiti. Sljedeći dani bit će najbolji u mojoj trenerskoj karijeri jer želim proučiti kako ih pobijediti", zaključio je Guardiola, koji je jedan od rijetkih trenera koji ima pozitivan skor protiv Reala.

Štoviše, Katalonac je bio pravi bauk za Kraljeve dok je bio trener Barcelone. Nanosio im je teške poraze i na Camp Nouu i na Santiago Bernabeuu. U 15 ogleda upisao je devet pobjeda, četiri remija i samo dva poraza.

Guardiola se u dva navrata sastao s Realom i dok je bio trener Bayerna. Izgubio je obje utakmice polufinala Lige prvaka 2014. To su posljednje dva okršaja koja je imao s Realom, za većinu Katalonca najvećim i najmrskijim suparnikom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider