Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li on prvi favorit?

Griezmann ne želi opet izgubiti od Modrića: "Zlatnu loptu mora osvojiti Francuz!"

Nakon FIFA-ine, uskoro će biti dodijeljena i nagrada za najboljeg svjetskog nogometaša u organizaciji France Footballa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač francuske nogometne reprezentacije i Atletico Madrida Antoine Griezmann poručio je kako Zlatnu loptu, koju tradicionalno dodjeluje časopis France Football, ove godine mora osvojiti netko od francuskih igrača.

"Francuska je bila svjetski prvak, pa prema tome netko od francuskih igrača mora osvojiti nagradu", poručio je Griezmann.

Na popisu 30 kandidata za koje će glasovati 176 novinara iz cijeloga svijeta nalaze se petorica Francuza - Griezmann, Paul Pogba, Hugo Lloris, Kylian Mbappe i N'Golo Kante.

"Mi smo svjetski prvaci, mi smo dio najboljeg tima na svijetu i u ovoj momčadi mora biti i najbolji igrač na svijetu, zar ne? U svakom slučaju, to je ono što mislim," dodao je francuski napadač. Griezmann je ove godine osvojio svjetski naslov s francuskom reprezentacijom, te Europsku ligu i europski Superkup u dresu Atletico Madrida.

Posljednjih 10 godina Zlatnu loptu su osvajali jedino Lionel Messi (5) i Cristiano Ronaldo (5), a Griezmann je priznao kako bi se volio naći u njihovom društvu.

"Za mene je to san. Povijesno gledano, Ballon d'Or je najbolji od najboljih", dodao je Griezmann.

Uz Modrića kandidirani i Rakitić i Mandžukić

Među kandidatima su i trojica hrvatskih nogometaša - Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić. Nogometni stručnjaci upravo Modrića vide kao glavnog kandidata za nagradu. Luka je ove godine već proglašen najboljim igračem SP-a, te najboljim igračem u izboru UEFA-e i FIFA-e na dodjeli u Londonu.

France Football je nekoliko godina nagradu dodjeljivao u suradnji s FIFA-om, međutim unazad dvije godine svjetska krovna nogometna organizacija ustanovila je svoj izbor The Best.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider