Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nekoliko povratnika

Gračan ostao bez najboljeg igrača, ali poručio: Ovo je izrazito talentirana generacija

Nakon što je u prva tri kola upisala tri pobjede, hrvatsku U-21 reprezentaciju očekuju novi izazovi u skupini 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2019. održati u Italiji i San Marinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odabranike izbornika Nenada Gračana očekuju utakmice protiv San Marina u Velikoj Gorici 8. studenog, te Grčke u Solunu 13. studenog. Zanimljivo, mlada hrvatska vrsta će igrati u Grčkoj samo dan nakon A reprezentacije. Dalićeva momčad će gostovati u Pireju, a Gračanova u Solunu.

"Uz puno poštovanje prema svima, utakmica sa San Marinom ipak bi trebala biti uvertira za ono što nas čeka u Grčkoj. Očekujemo tu pobjedu, a onda slijedi gostovanje protiv Grka koji su dobro startali u kvalifikacijama," kazao je Gračan dodavši: "Grci igraju specifično. S dobrim zatvaranjima u bloku, uz kvalitetne pojedince. Bit će to zahtjevan susret, ali najvažnije je da smo pokazali da imamo talentiranu momčad i dobru atmosferu. Igrači nestrpljivo čekaju okupljanja i možemo do pozitivnog rezultata u Grčkoj, što bi nam bio veliki poticaj za dalje".

U reprezentaciji je ponovo Duje Ćaleta-Car, a pozvani su i oporavljeni Toma Bašić i Petar Bočkaj. Međutim, Nikola Vlašić je dobio poziv za seniorski sastav.

"Bit ćemo u kontaktu s izbornikom Dalićem te ćemo nakon utakmice A-reprezentacije odlučiti hoćemo li ga moći priključiti za naš dvoboj s Grcima. Sigurno je kao standardni igrač Evertona zaslužio poziv, a taj ga je transfer dodatno napunio samopouzdanjem. Tako snažne igrače u situacijama jedan-na-jedan vole svi treneri i izbornici", smatra Gračan.

Hrvatska je otvorila kvalifikacije s tri pobjede na čemu se gradi optimizam uoči Grka.

"Igrači su u vrlo teškom susretu s Bjelorusima pokazali karakter i voljni moment, što im se na najbolji način vratilo, i tada i protiv favoriziranih Čeha. Uz takvo zalaganje, možemo pobijediti svakoga. Ovo je izrazito talentirana generacija i sada je bitno napraviti konstantu, isprofilirati igrače koji će biti nositelji automatizma u igri. Teško je kada moramo prečesto mijenjati prvotimce i zadržati razinu igre", pojasnio je izbornik Gračan.

Grča vodi na ljestvici sa četiri pobjede i razlikom pogodaka 14-1, Hrvatska je druga s tri pobjede iz tri susreta, a zatim slijede Bjelorusija (7), Moldavija (3), Češka (1) i San Marino (0).

U-21 POPIS

Vratari: Josip Posavec (Palermo), Adrian Šemper (Lokomotiva)

Braniči: Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Filip Benković (Dinamo), Fran Karačić (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo), Petar Bosančić (Hajduk), Petar Mamić (Lokomotiva), Lorenco Šimić (Empoli)

Vezni igrači: Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Udinese), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Toma Bašić (Hajduk), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Nikola Moro (Dinamo), Petar Bočkaj (Osijek)

Napadači: Josip Brekalo (Stuttgart), Marin Jakoliš (Admira Wacker)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider