Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tužna priča

Tek mu je 27, a najbolji dani odavno su prošli: Njemačkoj donio svjetsko zlato, a sada ostaje bez kluba

Tepali su mu da je njemački Messi, ali nekoliko godina kasnije postat će slobodan igrač...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Strijelac pobjedničkog gola u finalu svjetskog prvenstva 2014. godine, Mario Götze (27) na koncu ove sezone napustit će redove njemačkog bundesligaša Borussije Dortmund.

Götzeu na koncu ove sezone završava ugovor, a u Dortmundu mu nisu ponudili nastavak suradnje. Potvrdio je to sportski direktor Borussije Michael Zorc, koji je najavio da bi se Götze mogao okušati u inozemstvu.

Götze je produkt Borussijine nogometne škole, a za prvu momčad je igrao od 2009. do 2013. kada je za 37 milijuna eura preselio u Bayern. U Münchenu se zadržao do 2016. godine, a potom se vratio u Dortmund.

gol expired Zapanjujuće brojke njemačkog wunderkinda: Briljirao u bitnoj utakmici, prognoziraju mu da će biti superzvijezda divider

Ukupno je za osam godina u prvoj momčadi Borussije odigrao 218 utakmica i postigao 45 pogodaka.

Za njemačku reprezentaciju je upisao 63 nastupa i postigao 17 golova, a najvažniji pogodak u karijeri postigao je u finalu SP-a u Brazilu 2014. godine kada je u 113. minuti zabio za 1:0 protiv Argentine.

Međutim, Götzeovu karijeru usporio je, uz još nekoliko drugih ozljeda, rijedak i težak poremećaj metabolizma.

Tako je karijera igrača kojem su tepali da je njemački Messi vrlo rano krenula silaznom putanjom. Imao je samo 22 kada je zabio za zlato u Brazilu, a četiri godine kasnije nije ni bio na popisu Joachima Löwa za SP u Rusiji. Sada mora i u potragu za klubom...

gol expired Opet nemoguće čišćenje (ili nemoguć promašaj) u Bundesligi: Kako ovo nije bio gol? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider