Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bura nije otpuhala goste

Gorica i treći put bez poraza protiv Hajduka, Splićani drugu utakmicu bez gola

Hajduk i Gorica odigrali su 0:0 na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugoj utakmici subotnjeg programa 22. kola Prve HNL Hajduk je ugostio Goricu koja je odnijela bod pred oko sedam tisuća gledatelja. U Splitu je tijekom dana puhala jaka bura, no ipak je oslabila dovoljno da utakmica bude odigrana.

Na kraju je završilo bez pogodaka (0:0) što je druga utakmica Hajduka u nizu bez postignutog gola nakon remija u Rijeci. Splićani su pak u prve četiri utakmice proljetnog dijela sezone primili samo jedan pogodak.

Goričani su u Split došli s idejom ne primiti pogodak i pokušati ga postići iz kontranapada preko svog najboljeg strijelca Poljaka Lukasza Zwolinskog. U prvom naumu su uspjeli, a Zwolinski je ostao bez desetog prevenstvenog pogotka, iako je bio blizu u prvom poluvremenu, kad je Posavec spasio svoju mrežu pravovremenim ulaskom u šut poljskog nogometaša koji je sam izbio pred njega.

Hajduk je imao loptu u nogama, ali statistika će pokazati samo dva udarca u okvir gola, koliko su imali i gostujući nogometaši. U posljednjih desetak minuta domaćin je stisnuo goste, a najveću priliku propustio Mijo Caktaš kada je pucao glavom tik pored vratnice.

Hajduk tako nije uspio ispuniti cilj koji je bio pobjeda i preskakanje Gorice na ljestvici. Gosti su tako ostali neporaženi i u trećoj utakmici s Hajdukom. Gorica je u 4. kolu šokirala Hajduk pobjedom 2-0 na Poljudu, a u 13. kolu je bilo 1-1 u Velikoj Gorici.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider