Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
grade futurističko zdanje

Čuveni stadion odlazi u povijest: Klubovi postigli dogovor, bliži se rušenje nogometne katedrale

Projekt novog milanskog stadiona još je jedan korak bliže ostvarenju.

Stadion Giuseppe Meazza, poznat i kao San Siro, jedan je od najpoznatijih u svijetu nogometa, ali uskoro bi mogao otići u povijest.

Već se dugo govori o izgradnji novog stadiona za gradske rivale Inter i Milan, koji zajednički rade na tom projektu. Nakon što su u svibnju ove godine predstavili planove, oko mjesec dana kasnije stigla je nova vijest - klubovi su postigli dogovor s gradskim vlastima o izgradnji novog sportskog kompleksa.

Projekt osim stadiona uključuje mnoge sadržaje: terene za mali nogomet, puno zelenih površina, staze za trčanje i biciklizam, trgovine, ugostiteljske objekte... Većina sadržaja bit će besplatna za posjetitelje, a novi kompleks trebao bi zaposliti više od 3000 ljudi.

gol expired Rebić lijepom gestom oduševio Italiju: Otkrivena pozadina poteza koji je mnoge zbunio divider

San Siro otvoren je 1926. pod tim imenom, a službeni naziv Giuseppe Meazza dobio je 1980., nedugo nakon smrti tog proslavljenog milanskog nogometaša koji je igrao za oba kluba. S kapacitetom od 78.000 gledatelja najveći je stadion u Italiji.

Današnji prepoznatljivi izgled dobio je renovacijom uoči SP-a 1990. Tada su izgradili treću razinu, krov i prepoznatljive tornjeve. Novi stadion trebao bi imati futuristički izgled.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider