Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako dobar igrač

Hajduk predstavio novo pojačanje: Potpisao mađarski reprezentativac koji je igrao na Euru!

Pozicija desnog beka bila je apsolutni prioritet za Hajduk i sad je i to riješeno.

Novi igrač Hajduka je Gergo Lovrencsics, reprezentativac Mađarske! Ovaj desni bek koji je igrao za Mađare na aktualnom Europskom prvenstvu dolazi kao pojačanje na kritičnu poziciju unutar momčadi Jensa Gustafssona.

Lovrencsics, koji će nositi broj 26, na Poljud je stigao nakon što mu je istekao ugovor s mađarskim prvakom Ferencvarošem. Potpisao je ugovor na dvije godine, do 30. lipnja 2023.

Nije htio produžiti s najpopularnijim mađarskim klubom, čekao je kraj sezone i nastup na Euru. Odigrao je svih 90 minuta protiv Portugala, dok je protiv Francuske (šest minuta) i Njemačke (jednu minutu) ušao u završnici. Ukupno je za reprezentaciju skupio respektabilna 44 nastupa.

U rujnu će Lovrencsics proslaviti 33. rođendan, a većinu dosadašnje karijere proveo je u Mađarskoj. Prije Hajduka, izvan domovine igrao je jedino u Poljskoj, za Lech Poznan.

Ostao je u različitom sjećanju i navijačima Dinama. U protekle dvije sezone Zagrepčani su se u trećem pretkolu Lige prvaka susretali s Ferencvarošem i Lovrencscics je igrao u tim dvobojima. U ljeto 2019. Modri su pod vodstvom Nenada Bjelice demolirali Mađare s onih 4:0 u Budimpešti, dok je prošle godine, kada je na klupi Dinama bio Zoran Mamić, Ferencvaroš prošao dalje (igralo se na jednu utakmicu i rezultat je bio 2:1 za Mađare).

Nikoličius: Desni bek s napadačkim sklonostima, tome težimo

"Gergo je tehnički vrlo potkovan igrač, s vrlo dobrim taktičkim, fizičkim i mentalnim karakteristikama. Radi se o desnom beku s napadačkim sklonostima što se uklapa u stil i model igre kojem mi težimo. Krase ga izraziti natjecateljski duh, pobjednički mentalitet i liderske sposobnosti. U karijeri je osvojio šest trofeja, a posljednje tri godine bio je kapetan Ferencvaroša koji je osvojio tri uzastopna prvenstva. Godinama igra na visokom klupskom nivou te ima bogato iskustvo u europskim natjecanjima, a uz to redovni je član A reprezentacije Mađarske s nastupima na EURU 2016 i EURU 2020.", ovako je novo pojačanje Bijelih okarakterizirao sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Lovrencsics: Znam da se radi o Klubu s najvećom tradicijom u Hrvatskoj

"Sretan sam zbog potpisa za Hajduk, znam da se radi o Klubu s najvećom tradicijom u Hrvatskoj, ja tražim i želim uspjeh te je lako bilo donijeti ovu odluku kad sam shvatio da se klupski i moji ciljevi podudaraju. Iza mene je nekoliko jako uspješnih godina, posebno zadnje tri sezone u kojima sam osvojio četiri trofeja. To nije lagan posao, ali je velika emocija, vrijedno iskustvo za mene i to je ono što ću pokušati prenijeti na Hajduk. Upoznao sam se s trenerom, predsjednikom i sportskim direktorom. Trener mi je vrlo jasno prenio svoje zahtjeve u prvom razgovoru, shvatio sam što traži od momčadi i što želi igrati. Znam već dosta toga o Klubu, gradu koji dolazim i navijačima pred kojima ću igrati, jedva čekam prve treninge i utakmice te se veselim našem zajedničkom putovanju", istaknuo je Lovrencsics nakon potpisa ugovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider