Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasad ništa od velikog projekta

Gdje će Dinamo igrati u budućnosti? Bandić prebacio lopticu na klub, rješenje se nazire

Pitanje glavnog zagrebačkog stadiona izaziva velik interes na različitim adresama,

Hoće li Dinamo svoje utakmice u budućnosti igrati na obnovljenom Maksimiru ili će se novi stadion graditi na nekoj drugoj lokaciji? Ova tema izaziva velik interes na različitim adresama, a prvi čovjek Grada Zagreba - vlasnika maksimirskog stadiona - tvrdi da je za opciju ostanka stadiona na sadašnjem mjestu.

Navijači bi na istim mjestima trebali kupovati ulaznice, vratnice i mreže bi trebale stajati na istom mjestu. Niknut će krovovi iznad sjedalica. Tako izgleda san Milana Bandića kada je maksimirski stadion u pitanju.

''Da Dinamovci mirno spavaju zasad ću im reći da ja objeručke navijam da stadion ostane na mjestu gdje je. Koliki i kakav, to će odrediti struka, a i želja Dinama'', rekao je Bandić.

Što će odlučiti Dinamo?

Znači rušenja nema, nego, kao što je inicijalno planirano, hoće li se potrošiti gotovo 300 milijuna kuna u izgradnju krova i ostale infrastrukture. Bandić je ponovno bacio lopticu prema Dinamu.

Dino Štiglec (Foto: Twitter/Screenshot) Hrvat u debiju zabio golčinu vrijednu pobjede: Projektilom uništio vratara divider

''Imali smo dva kvalitetna sastanka s upravom Dinama i očekujemo njihov prijedlog. Što oni predlože, to će ići prema skupštini pa ćemo donijeti odluku.''

Iz Dinama su nam telefonski poručili kako su održali sastanak na temu stadiona i da još nemaju konkretnih odgovora. Važu opcije koje su najbolje. A kada se konkretiziraju planovi - javnost će znati za njih.

Najdalje otišla Gorica

Tako da od plavih vulkana na Kajzerici, novog stadiona u Blatu ili neke treće opcije zasad ništa, nego se ide u rekonstrukciju Maksimira, osim ako Dinamo ne predloži nešto drugo, a grad blagoslovi. Podsjetimo, najdalje je do izgradnje modernog stadiona otišla Gorica koja je potpisala ugovor o suradnji s kineskim investitorima.

''Nije nacionalni stadion, ovo je priča malo drugačija koja će obuhvatiti sportsko rekreativnu strukturu. Kasnije i gospodarsku. 'Ajmo to okrenut naglavačke, mi smo zemlja koja ne može podnijeti da reprezentacija igra samo na jednom stadionu'', kaže predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Maketa raznoraznih Wembleyja navijači su se nagledali, kao i prebacivanja loptice. Traže se rješenja - konkretna, racionalna i u gabaritima. Zvuči jednostavno, zar ne? No ne zaboravite - živimo u Hrvatskoj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider