Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte tri opcije

Galacticosi su mrtvi, živjeli Les Galactiques! Je li ovo najbolja momčad ikad sastavljena?

Mauricio Pochettino imat će slatke brige u bilo kojoj od ove tri varijante igrao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik PSG-a Nasser Al Khelaifi svoje desetgodišnje ulaganje u PSG okrunio je ovaj utorak dovođenjem jednog od najboljih nogometaša svijeta – Lionela Messija. Argentinski genijalac stigao je bez odštete i Barcelone, a njegov transfer značio je ogromnu promjenu na vrhu svjetskog nogometa i pretvorio francuski klub u trenutačno imenima najmoćniju družinu u nogometu.

Možda svih vremena…

To ćemo ostaviti za neku drugu raspravu, ali već su krenule, je li ova momčad nešto najjače ikad sastavljeno u nogometu? Vrijeme će pokazati, a jedino mjerilo bit će im osvojeni trofeji. Po svemu sudeći njih će u godinama koje dolaze biti jako puno, a sve će okruniti prva PSG-ova Liga prvaka jer je to primarni razlog zbog kojeg je Messi stigao.

To i kako bi osvojili svijet! PSG će u sezoni 2021/22 istrčati s vjerojatno najboljim napadačkim trojcem u nogometnoj povijesti, tri trenutačno najbolja ofenzivna nogometaša svijeta, uz izuzetak Cristiana Ronalda, igrat će zajedno u vrhu napada. Suparnicima kojima stignu na megdan neće biti svejedno kad pročitaju ovih 11 imena na papiru, a kamoli kad ih ugledaju na hrpi…

Real Madrid uveo je termin Galacticos za najmoćnije momčadi koje su kroz povijest znali stvoriti, počelo je sa Zidaneom, Figom, Carlosom i Ronaldom pa nastavilo kad su Cristiana Ronalda, Kaku i Modrića pojačali s Tonijem Kroosom i Jamesom Rodriguezom, međutim zaboravite na sve to. Stigli su Les Galactiques.

Argentinski trener Mauricio Pochettino imat će velikih problema sa slaganjem udarne momčadi, ali to će biti slatke brige jer u kojoj god formaciji igrao, može na teren poslati moćnu družinu.

On je dosad forsirao 4-4-2, međutim to će se promijeniti sad kad je Leo tu. Uostalom, na klupi ima imena poput Maura Icardija pa je šteta potratiti toliko streljiva na sa samo dvije špice u formaciji.

gol expired Pariz ima novog kralja: Nezapamćene gužve ispred fan shopa, svi žele imati Messijev dres! divider

Prva zadaća argentinskom strategu bit će uigrati ovaj moćni stroj jer su tekuće sezone doveli Gigja Donnarummu, Ginija Wijnalduma, Sergija Ramosa i Lea Messija bez odštete te iskrcali još 70.000.000 eura Interu za Achrafa Hakimija.

Poch će vjerojatno za početak krenuti u sustavu 4-3-3, koji se lako da pretvoriti u 4-2-3-1 kako bi Angel di Maria mogao igrati na prirodnijoj poziciji, međutim zbog zvjezdanih imena koje ima u obrani čini se kako bi mogao isprobati i sustav s trojicom stopera pa probati 3-4-3.

Zasad se samo jedna pozicija u ove tri kombinacije čini tanka, ona lijevog beka. Ove sezone ju je igrao Abdou Diallo, jer je Juan Bernat ozlijeđen, a Pochetino čini se nema povjerenja u Layvina Kurzawu, no može ju pokriti i Persnel Kimpembe.

gol expired Messi se predstavio u Parizu, priznao u kakvom je stanju za debi pa otkrio tko je bio ključan u transferu divider

Upravo zbog perspektivnog francuskog stopera, Pochettino bi mogao zaigrati s trojicom braniča, ali u tom slučaju će morati pokrivati poziciju lijevog beka s Angelom di Marijom.

No, što god izabere, vjerojatno neće pogriješiti, a bliska budućnost dat će već prve odgovore na pitanje – je li ovo najbolja momčad ikad sastavljena?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider