Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na meti velikana

Veliki hrvatski talent i budućnost Vatrenih među TOP 5 nada Bundeslige: Potpisao pro-ugovor, Olića je oduševio

Veliki hrvatski talent Franjo Ivanović potpisao je profesionalni ugovor s bundesligašem Augsburgom…

Nakon višemjesečnih pregovora, veliki hrvatski talent Franjo Ivanović potpisao je profesionalni ugovor s bundesligašem Augsburgom.

Ivanović će početkom listopada napuniti tek 17 godina. Igra na poziciji ofenzivnog veznog, u Njemačkoj ga smatraju jednim od najvećih talenata u svojem uzrastu. Tražili su ga brojni njemački i europski klubovi, no hrvatski U-17 reprezentativac odlučio je ostati vjeran Augsburgu, u koji je stigao s 12 godina iz austrijskog Mayrhofena.

Franjo Ivanović potpisao profesionalni ugovor s Augsburgom

Ivanović je „projekt“ bavarskog kluba, koji ima ponajbolju omladinsku školu u Njemačkoj, što je i glavni razlog zbog čega su Ivanovići svojedobno izabrali baš Augsburg, iako su i tada 12-godišnjeg Franju tražili brojni europski klubovi.

gol expired Rakitić za drastično manju plaću prelazi u klub koji je sanjao: Sretan je on, ali i Barca divider

„Polažemo velike nade u Franju. Jako smo sretni što je odlučio ostati u našem klubu. Mislim da će se ovdje najbolje razvijati i ostvariti veliku karijeru“, kazao je nakon potpisa ugovora glavni menadžer kluba i proslavljeni njemački reprezentativac Stefan Reuter.

Nakon što je briljirao u U-17 momčadi Augsburga i bio najbolji strijelac Bundeslige u tom uzrastu, proljetos je priključen U-19 momčadi Augsburga. Za ilustraciju, jučer je u prijateljskoj utakmici postigao tri gola protiv seniorske momčadi njemačkog petoligaša Gundelfingena.

Ivanović razbio Bayern, Olić oduševljen 

Podsjećamo da je Ivanović krajem prošle godine s hat-trickom srušio Kloseov Bayern usred Münchena u bundesligaškom derbiju U-17 momčadi. Toj je utakmici nazočio i proslavljeni hrvatski reprezentativac i pomoćnik izbornika Zlatka Dalića Ivica Olić, koji je bio oduševljen viđenim.

Augsburgova je ideja da Ivanović u bliskoj budućnosti debitira za seniorsku momčad. Trend uvođenja tinejdžera u seniorski nogomet nije zaobišao ni Njemačku.

gol expired Ngannou proziva Miočića: Je l' ti to mene pokušavaš izbjeći? divider

Na inicijativu Borussije Dortmund prvoligaški i drugoligaški njemački klubovi početkom godine prihvatili su zahtjev prema kojem se u seniorskim momčadima mogu koristiti igrači koji su napunili 16 godina. Do tada je to bilo dopušteno tek 18-godišnjacima, iako je bilo iznimaka.

No bilo je potrebno ispuniti stroge uvjete. Od nove sezone to je značajno olakšano. Najmlađi igrač koji je do uvođenja novih pravila nastupio u Bundesligi jest Nuri Sahin sa 16 godina, 11 mjeseci i jednim danom.

Ivanović među TOP 5 bundesligaških nada

Da je Ivanović u očima Nijemaca veliki potencijal, svjedoči i prognoza uglednog Rana, zaštitnog imena sportskih programa na njemačkim televizijskim kanalima Sat, kako je mladi hrvatski reprezentativac među top 5 bundesligaških nada koje bi mogle srušiti Sahinov rekord.

To se ipak neće dogoditi, koronakriza je poremetila planove mnogih klubova, no Ivanović bi mogao debitirati u seniorskoj konkurenciji u drugom dijelu sezone.

gol expired Guardiola za Messija ponudio 100 milijuna eura i ovu trojicu igrača divider

Ako se Ivanovićeva karijera bude razvijala prema očekivanjima, a zasad mu sve ide doista sjajno, hrvatska seniorska reprezentacija mogla bi dobiti novu veliku zvijezdu u ne tako dalekoj budućnosti.

Prema našim saznanjima, Ivanovića i dalje vrbuju i njemački i austrijski savez. U ovom trenutku nema opasnosti da bi mogao promijeniti reperezentaciju, ali HNS bi trebao širom otvoriti oči. Kuća nogometa mora poduzeti sve da Ivanović ostane pod okriljem hrvatske zastave.

gol expired Drama na Camp Nouu: Beščasni predsjednik Barce poslao "prljavu" poruku, Messi mu ekspresno odbrusio divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider