Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
razgovor za dnevnik nove tv

Njegov uspon usporila je teška ozljeda, ali mladi Hrvat se vratio i ide mu sjajno: "Jako sam zadovoljan"

Da nije bilo teške ozljede, bio bi izgledan kandidat za put u Rusiju sa srebrnim Vatrenima. Ovako se mora obilaznim putem vraćati u vrh europskog nogometa, ali to ga nije pokolebalo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Bromwich Albion, momčad Slavena Bilića još čeka hoće li se sezona engleskog Championshipa nastaviti ili neće. Jedan od njegovih važnih igrača Filip Krovinović vjeruje u povratak među elitu i ako se liga nastavi. 24-godišnji veznjak na posudbi iz Benfice pokazao se kao pravo pojačanje nekadašnjeg hrvatskog izbornika.

Još prije pet godina, kao tek 19-godišnji talent, pokazivao je velike stvari u dresu nekadašnjeg prvaka Zagreba. Prodornost i brzina u nogama, ali i izrazita kreativnost i mirnoća u završnom pasu odveli su ga do Portugala i Benfice.

Na početku prošle sezone na posudbu doveo ga je Slaven Bilić u WBA.
Nakon koronapauze, priključio se momčadi prije 10-ak dana i vratio se treninzima.

"Spremni smo na sve. Vrlo smo optimistični"

"Kad sam došao, bili smo prvo u grupicama po troje. Od ovog ponedjeljka smo krenuli u grupicama po petero. I dalje nema kontakt treninga, većinom je trčanje, ali ovaj tjedan smo ubacili malo više i lopte, tako da ima nešto i tehnike, malo i završnice s golmanima, tako da je postalo malo zabavnije", rekao je za Dnevnik Nove TV.

gol expired Federer prestigao Ronalda i Messija: Prvi tenisač s ovim ostvarenjem, od brojke boli glava divider

Krovinović i WBA uživaju u pogledu na tablicu jer su u trenutku kada je sve stalo držali 2. mjesto sa samo bodom zaostatka za Leedsom. Uz to su 14 bodova udaljeni od 6. pozicije koja posljednja donosi barem kvalifikacije za Premierligu. Još se ne zna hoće li se Bilićevoj momčadi nastaviti prvenstvo.

"Sigurno da bi bili najsretniji kada bi sada javili da se ne mora igrati i da automatski idemo gore, ali naravno, mi smo spremni i za drugi scenarij, a to je da postoji mogućnost da ćemo igrati."

"Vrlo smo optimistični, nastavilo se ili ne nastavilo. Samo mislimo o nama i trebamo nastavit kako smo i igrali i neće biti problema do kraja prvenstva'', rekao je.

gol expired Točno devet godina od zadnjeg trofeja talijanskog giganta: Ovo je danas nezamislivo, bio je to početak nove ere divider

Krovinoviću je sezona u Engleskoj prva prava sezona nakon teške ozljede koljena. Nastupio je u 34 od 41 utakmice svoje momčadi. U prosjeku igra 59 minuta, a ukupno je ubilježio dva pogotka i četiri asistencije. Dovoljno da nekoliko puta bude proglašen igračem utakmice.

Sve ovisi o Benfici

"Jako sam zadovoljan s ovom godinom. Koljeno je bilo sve bolje i bolje. Počelo je više slušati, tako da sam sve više i više igrao što je odmicala sezona. Evo, samo da se tako nastavi, mislim da će to biti jako dobra sezona."

gol expired Bivši trener Barcelone kritički se osvrnuo na taj posao i klub: "Najgora godina u karijeri" divider

WBA s klupe vodi Slaven Bilić. Evo koje njegove posebnosti ističe Krovinović.

"Mislim da najviše nas igrače privlači kod njega što ima jako dobar odnos sa nama svima. Bez obzira igra li netko manje ili više. Uvijek pokušava stvoriti pozitivnu atmosferu u svlačionici, što mu stvarno ide."

Kako sad stvari stoje, s Krovinovićem u sastavu ide i WBA prema povratku u Premier ligu. No, hoće li 24-godišnji veznjak i ostati u Engleskoj ovisi o Benfici koja na početku posudbe nije dozvolila pravo na otkup ugovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider