FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
službena odluka

Hrgović saznao devastirajuću vijest: Mora odustati ili će biti suspendiran

Filip Hrgović morat će odustati od nastupa na Olimpijskim igrama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović, brončani s Olimpijskih igara u Riju prije pet godina, želio je sljedeće godine ostvariti san i uzeti zlatnu medalju. Zbog toga je i nedavno zaratio s bivšim izbornikom Leonardom Pijetrajem i određenim strukturama u boksačkom savezu.

"Sljedeće je godine kvalifikacijski turnir u svibnju i to je zadnji kvalifikacijski turnir. Plan mene i mog tima je odlazak na taj turnir i da se kvalificiram na taj način. Kažem, bilo je tu malo nekih nesporazuma u tom odnosu Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog boksačkog saveza prema meni i mom timu. Vjerujem da će se to izgladiti i da će se sve posložiti da nastupim na tom turniru i da se kvalificiram i, ako Bog da, osvojim olimpijsku medalju, još bolje, olimpijsko zlato", rekao je Hrgović za Dnevnik Nove TV u ožujku ove godine.

gol expired Pijetraj napao Mavrovića, Hrgovićev konkurent poručio: "Borit ću se sa svakim do zadnje kapi krvi" divider

No čini se kako od svega neće biti ništa. Filip je danas profesionalac, a iz najpoznatije boksačke organizacije stigla je i službena potvrda kako svim profesionalnim boksačima prijeti dvogodišnja suspenzija ako odluče nastupiti na OI-ju u Tokiju.

Na 57. godišnjoj konvenciji WBC-a u meksičkom Cancunu potvrđeni su stavovi čelnika organizacije Mauricija Sulaimana, koji je početkom mjeseca najavio ovakvu odluku.

Krvavi Nate Diaz (Foto: AFP) Nakon spektakularne tri runde zaustavljena glavna borba UFC 244 eventa u New Yorku! divider

Službena odluka WBC-a

On smatra kako se profesionalci ne bi smjeli boriti protiv mladih, još nerazvijenih amatera i zato je najavio ponavljanje suspenzija iz 1975. godine.

''Inspirirani smo odlukom iz 1975. godine o zabrani borcima koji se bore u Južnoj Africi'', rekao je čelnik WBC-a o potezu kojim se tada boksački svijet solidarizirao s borbom Nelsona Mandele protiv aparthejda.

''Jednostavno ćemo izbaciti iz WBC-a sve profesionalce na dvije godine ako nastupe na OI-ju'', ponovio je u Cancunu Sulaiman.

gol expired Hrgović dobio što je tražio: Bori se protiv dvostrukog izazivača i to na uzvratu Joshua - Ruiz divider

Nije samo Hrgović razočaran ovakvom odlukom, i svjetski prvak Andy Ruiz razmišljao je o nastupu za Meksiko u Riju. Hrgović drži pojas WBC-ova ''internacionalnog prvaka'', svojevrsnog regionalnog naslova, trećeg po jačini u organizaciji.

Bijeg u neku drugu organizaciju, poput WBO-a, WBA-a i IBF-a također nije rješenje za Filipa jer će i one slijediti odluke WBC-a. Predsjednik WBA-a Gilberto Mendoza i predsjednik WBO-a Paco Valcarcel prisustvovali su konvenciji u Cancunu i očekuje se kako će povući isti potez kao i WBC.

Sljedeći meč Hrgović ima 7. prosinca u Riyadu, na uvodnom programu velikog revanša između Andyja Ruiza Jr. i Anthonyja Joshue.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider