Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostavio otvorena vrata

Evo koliko će točno Dinamo isplatiti Bjelici i koliko će mu ostati: Već ima ponude na stolu!

Nenad Bjelica tek se rastao s Dinamom, a već na stolu ima nekoliko ponuda…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nenad Bjelica sada je već bivši trener Dinama. Jučerašnji pregovori u Maksimiru o raskidu ugovora trajali su tri sata.

Bjelica je stigao u Maksimir u pratnji splitskog odvjetnika Tomislava Kasala, dobro poznatog u nogometnim krugovima. Radi se o pravnom stručnjaku koji zastupa veći broj hrvatskih nogometaša i trenera, a među njima i nekoliko igrača Dinama.

Bjelica je angažirao Kasala samo za ovaj slučaj, no možda će i nastaviti suradnju. Saznajemo da Bjelica na stolu već ima nekoliko ponuda i uskoro bi opet mogao u sedlo. Zasad će uzeti time-out, želi se još malo odmoriti prije nego što opet krene u novu avanturu.

gol expired Shaq uvjeren da bi on i Kobe lakoćom dobili Jordanove Bullse: "Uništio bih Longleyja" divider

Iako su razgovori dosta dugo trajali, ipak nije bilo veće svađe, no nije bilo ni sasvim lagodno. Bilo je natezanja jer Dinamo je nudio nešto manje nego što je na kraju dobio.

Dinamo će Bjelici isplatiti 1,2 milijuna eura bruto u četiri rate

I prije nego što je osobno došao u Maksimir, Bjelica je znao koliko Dinamo nudi. Bio je na užarenoj telefonskoj liniji s Dinamovim šefovima već danima, najviše sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem, a o čemu se razgovaralo, nije teško zaključiti.

Kakav je dogovor postignut, odnosno koliku je Bjelica dobio otpremninu? Ne otprilike, nego točno. Iz naših dobro obaviještenih izvora saznajemo da je riječ o 1,2 milijuna eura bruto. Dinamo je dužan taj iznos isplatiti u četiri rate.

gol expired Zvijezda Manchester Uniteda u samoizolaciji zavodi jednu od najljepših Talijanki divider

Koliko god ima svojih mana i nedostataka, koliko god ga neki kritizirali i zamjerili mu neke stvari, treba podcrtati da je Bjelica to zaslužio i zaradio ostvarenim rezultatima i znatnim podizanjem vrijednosti Dinamovih igrača. Sve ostalo su floskule.

Bjelica je imao ugovor do lipnja 2021. prema kojem je trebao zaraditi u bruto iznosu oko 2,4 milijuna eura. Dakle, Bjelica je dobio točno polovicu tog iznosa. Treba istaknuti da će dio tog iznosa podijeliti sa svojim stručnim stožerom. Prema našoj računici, Bjelici bi na kraju balade, kada plati porez i isplati pomoćnike, trebalo ostati oko 700 tisuća eura neto.

Bjelica već ima ponude na stolu

Kako smo već rekli, Bjelica ima već ponude na stolu. Nudi mu se posao u bogatima klubovima Bliskog istoka. Budući da je u Europi situacija potpuno neizvjesna zbog pandemijske krize, možda se Bjelica odluči otisnuti u arapski svijet.

Tko zna, možda se Bjelici i Zoranu Mamiću ponovo ukrste putovi. Mamić ozbiljno konkurira za novog izbornika Ujedinjenih Arapskih Emirata. U kontaktima je i s nekim klubovima u istom području.

gol expired Nakon što je Rakitić poručio da nije vreća krumpira, reagirao i trener Barcelone divider

Mnogima nije promaklo da Bjelica na rastanku nije rekao nijednu ružnu riječ o Mamićima, posebice Zdravku Mamiću, koji je na vrhuncu krize iz Međugorja, gdje se nalazi u bjekstvu pred hrvatskim pravosuđem, objavio Bjeličinu platnu listu za prvih 20 mjeseci rada u Dinamu.

Štoviše, Bjelica je nahvalio Mamića, može se reći da su mu ispadali bomboni iz usta. Čitajući komentare na društvenim mrežama, može se vidjeti da su mu neki to opasno zamjerili. Kako protumačiti Bjeličino ponašanje?

Nitko ne zna što budućnost donosi. Svjedoci smo da su se neki treneri u vraćali u Dinamo i po tri puta u samo nekoliko godina. Očito je da si Bjelica ne želi zatvoriti vrata, ni u Dinamu ni i hrvatskom nogometu, točnije u HNS-u.

Ostavio otvorena vrata za izborničko mjesto

Ako Bjelica namjerava jednog dana biti izbornik hrvatske reprezentacije, a sigurno ima tu opciju u glavi, što je i prilično realno da se prije ili kasnije ostvari, na tom putu mogao bi mu se naći Zdravko Mamić.

Nije teško zaključiti da je procijenio kako mu je interesu da s njim ostane u korektnim odnosima, ako već ne može u prijateljskim.

gol expired 28-godišnji nogometaš razbio mit o koronavirusu i ispričao horor-priču: ''Pakao, najstrašnija stvar koju sam u životu doživio'' divider

Iako je daleko od Zagreba, Mamićev utjecaj u HNS-u još uvijek se jako osjeća. Bit će tako sve dok upravlja Dinamom, pa makar i na daljinski upravljač. Zna se što Dinamo predstavlja u hrvatskom nogometu.

Osim toga, u hrvatskom nogometu nije rijetkost da se ljudi posvađaju na pasja kola (op. a. najbolji primjer slučaj Štimac – Mamić), a onda za godinu ili dvije kada im se interesi poklope da se izljube kao da ništa nije bilo. Samo je interes vječan, a obraz i čast odavno ne igraju neku bitnu ulogu u ovom sve dekadentnijem svijetu u kojem živimo.

I zašto bi onda Bjelica bio među izuzecima? Don Quijote nas je odavno napustio. Takvi romantičari u današnjim društvima, nažalost, kotiraju kao teški luzeri.

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider