Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dalje idu i Cluj, Getafe...

Arsenal i Eintracht Frankfurt prošli, Lazio ispao iz Europske lige

Odigrano je posljednje kolo Europske lige u skupinama A, B, C, D, E i F.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Arsenala, Eintracht Frankfurta, Basela, Getafea, Malmoa, Kopenhagena i Cluja izborili su plasman u šesnaestinu finala Europske lige.

Arsenal je u susretu posljednjeg kola F skupine odigrao 2-2 na gostovanju kod Standarda i sačuvao prvo mjesto u skupini.

Belgijancima je trebala pobjeda od najmanje četiri gola razlike kako bi prestigli londonski sastav, ali i bilo kakva pobjeda da preskoče Eintracht koji je neočekivano izgubio kod kuće od otpisane Vitorije Guimaraes sa 2-3.

Standard je poveo sa 2-0, ali su Topnici do kraja susreta izjednačili. Golove za domaćine zabili su Bastien (47) i Amallah (69), a za goste Lacazette (78) i Saka (81).

Arsenal pomogao Eintrachtu

U drugom susretu Eintracht je kod kuće izgubio od Vitorije sa 2-3 i može zahvaliti Arsenalu što je prošao dalje.

Gosti su poveli u osmoj minuti preko Rochinhe, Eintracht je okrenuo rezultat golovima Da Coste (31) i Kamade (38), ali su Portugalci do kraja susreta zabili još dva gola, a strijelci za prvu pobjedu bili su Al Musrati (85) i Edwards (87). Na koncu je Arsenal osvojio prvo mjesto sa 11 bodova, Eintracht ima 9, Standard 8, a Vitoria Guimaraes 5 bodova.

U skupini B gledali smo pravu dramu do posljednje minute, a tragičari su postali nogometaši kijevskog Dynama koji su kod kuće odigrali tek 1-1 protiv fenjeraša Lugana.

Lugano eliminirao Dinamo Kijev

U drugom susretu Malmo je na gostovanju pobijedio Kopenhagen sa 1-0 osvojivši prvo mjesto u skupini, ali dalje ide i danski sastav jer Dynamo nije uspio slaviti protiv Švicaraca.

Pobjedu Malmou donio je Papagiannopoulos zatresavši vlastitu mrežu u 77. minuti. Karlo Bartolec je za Kopenhagen igrao od 84. minute.

U drugom susretu Lugano je poveo u 45. minuti golom Aratorea, a izjednačio je Cigankov u četvrtoj minuti nadoknade. Josip Pivarić nije igrao za Dynamo.

Na kraju je Malmo osvojio prvo mjesto sa 11 bodova, Kopenhagen ide dalje kao drugi s devet bodova, dok Dynamo ima sedam bodova. Na začelju je Lugano s tri boda.

Basel, LASK i Celtic pobjednici skupina

U skupini C za prva dva mjesta borili su se Basel, Getafe i Krasnodar, a na koncu su Švicarci prvi, Getafe je drugi, a Krasnodar i Trabzonspor su ispali.

Basel je kod kuće potvrdio prolaz pobjedom protiv Trabzonspora 2-0, dok je Getafe u izravnom sudaru porazio Krasnodar sa 3-0. Basel je prvi sa 13 bodova, Getafe ima 12, Krasnodar 9, a Trabzonspo jedan bod.

U skupini D Sporting i LASK su i prije zadnjeg kola osigurali plasman u 16-inu finala, a u međusobnom susretu su odredili tko će zauzeti jedinicu. LASK je pobijedio sa 3-0 i osvojio prvo mjesto.

U skupini E Celtic je i prije zadnjeg kola osigurao prolaz, a pridružio mu se i Cluj koji je kod kuće pobijedio Škote sa 2-0. Lazio je poražen u Francuskoj kod Rennes sa 0-2.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider