Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ma je li moguće?

Norvežanin je umalo istrčao svjetski sprinterski rekord za vrijeme utakmice protiv PSG-a!?

Erling Braut Haaland bio bi jedan od najbržih sprintera svijeta da nije nogometaš?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Erling Braut Haaland (19) najveća je zvijezda ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka zbog nekoliko razloga. Zajedno s Robertom Lewandowskim vodeći je strijelac najelitnijeg klupskog natjecanja s 10 pogodaka, a tim je učinkom ušao u povijest tog natjecanja.

Haaland je najbrže od svih igrača u povijesti Lige prvaka stigao do brojke od 10 pogodaka na svom kontu, a za to mu je trebalo svega sedam utakmica. Norvežanin je isto tako postao prvi i jedini tinejdžer koji je postigao 10 golova u Ligi prvaka u jednoj sezoni, što nije pošlo za nogom ni Lionelu Messiju, ni Kylianu Mbappeu.

Tyson Fury nokautirao Wildera VIDEO: Kakav revanš! Tyson Fury demolirao Deontaya Wildera i postao novi svjetski prvak divider

No osim pogodaka, kojih je ove sezone u svim natjecanjima igrajući za Salzburg i Borussiju Dortmund postigao čak 39 u 29 utakmica, Haaland impresionira javnost svojom nevjerojatnom brzinom i snagom.

U utakmici osmine finala Lige prvaka, u kojoj je Borussia Dortmund pred svojim navijačima srušila PSG rezultatom 2:1, Haaland je postigao oba pogotka, a pritom je zamalo oborio i svjetski rekord u sprintu na 60 metara.

Norvežanin je u 15. minuti prvog poluvremena krenuo laganim trkom iz svog šesnaesterca i kada je shvatio da bi moglo doći do kontranapada, upalio je "turbo".

gol expired Nevjerojatan ispad brata PSG-ove zvijezde: ''Je*** ti mater, pa ti pojma nemaš. Kur*** sine" divider

Izmjereno je da je 60 metara pretrčao za svega 6,64 sekunde, a svjetski rekord iznosi 6,34 sekunde. Norveški rekord u utrci na 60 metara iznosi 6,55, što znači da je Haaland istrčao gotovo u vremenu najbržeg sprintera Norveške.

Da je Norvežanin kojim slučajem nastupio na Svjetskom dvoranskom prvenstvu 2018. godine, bio bi najbrži u kvalifikacijskim utrkama na 60 metara, dok bi u finalu zauzeo osmo mjesto.

Podsjetimo, 19-godišnjak ima 194 centimetra visine i 87 kilograma težine, a vrijeme sprinta ostvario je u kopačkama na travi, a ne na atletskoj stazi sa sprintericama na nogama i na idealnoj podlozi za trčanje.

SPRINT ERLINGA BRAUTA HAALANDA

gol expired Vrsaljko glavna tema kontroverznog okršaja: Španjolci ističu da je ''pospremio'' Manea, Englezi vide urotu divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider