Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnogo stvari treba riješiti

Ključni čovjek Barce o deset gorućih pitanja: Zašto su zabrinuti i na koga više ne računaju

Sportski direktor Barcelone Eric Abidal otkrio je deset stvari koje treba riješiti na transfer-tržištu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši branič Barcelone Eric Abidal nakon odlaska Pepa Segrera postao je ključni čovjek kada je riječ o prodaji i dovođenju igrača. U posljednjem intervjuu odgovorio je na sva goruća pitanja u klubu.

Ernesto Valverde

Abidal je jasno dao do znanja da trener Barcelone ima budućnost u svojim rukama, što znači da se situacija poput prošlosezonskog poniženja u Ligi prvaka neće uzimati u obzir.

Ronald Koeman

Abidal nije krio činjenicu da Koeman ispunjava kriterije za trenera Barcelone, iako želi da Valverde i dalje ostane.

''Tema vezana za Koemana informacija je koju svijet već poznaje, no nisam razgovarao ni s kim jer imam poštovanje prema Valverdeu'', rekao je Abidal.

Lionel Messi

Kao što je Marca nedavno pisala, neki u Barceloni postaju nervozni zbog situacije s Messijevim ugovorom. Ugovor s Argentincem traje do 2021. godine i nakon toga može besplatno napustiti klub ako to želi.

Abidal tvrdi da su Messijevi predstavnici u pregovorima s klubom o produženju ugovora, ali napadač će zasad radije čekati do sljedeće sezone kako bi ga potpisao.

NAJBOLJI TRENUCI UTAKMICE HRVATSKA - SLOVAČKA

Ansu Fati

Fati je jedna od svjetlijih točaka ove sezone. Barcelona to zna i želi ga što prije vezati na dulji period. Obnavljanje njegova ugovora jedan je od prioriteta kluba.

Potpisivanje Neymara

Saga vezana za Brazilca Neymara bila je priča ljeta. Doduše, Barcelona ga nije uspjela vratiti na Camp Nou, ali Abidal je priznao da su pokušali

''Neću reći da je opcija broj jedan, ali može biti jasna opcija'', kazao je Abidal.

Potpisivanje ''devetke''

Ne ulazeći u pojedinosti, Abidal je priznao da Barceloni treba zamjena za Suareza. Antoine Griezmann stigao je ovo ljeto, ali još uvijek nije dostojno zamijenio Urugvajca.

Ivan Rakitić

Hrvat je bio vrlo otvoren zbog nedostatka minutaže ove sezone, a Abidal se želi pobrinuti da zna koji su glavni razlozi za njegovo ispadanje iz udarne postave.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) Iz Barce potvrdili da više ne računaju na Rakitića: "Ima više karizme od nekih drugih igrača, ali..." divider

Carles Alena

Produkt iz omladinske škole Barcelone mogao bi napustiti klub u siječnju.

Riqui Puig

U ovom slučaju vodi se rasprava o tome treba li mladića dati na posudbu kako bi se poboljšao. Mnogi ne razumiju zašto svojom kvalitetom igra za Barcelonu B u vrijeme dok postoje ekipe u višim ligama koje su zainteresirane za njega. Međutim, Abidal smatra da je dobra ideja za njega da ostane u omladinskoj školi.

Ousmane Dembele

Unatoč tome što Francuz nije postigao razinu koja se od njega očekivala, Abidal vjeruje da ima ono što je potrebno za uspjeh u Barceloni.

gol expired Olmo otkrio Španjolcima što je naučio u Hrvatskoj: "Tako sam postao nogometaš kakav sam danas" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider