Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TRANSFER ŽIVOTA?

Englezi tvrde: Gotovo je! Mislav Oršić odlazi iz Dinama u Premierligu, poznato je i koliko će Modri zaraditi

Oršić se dolaskom u Dinamo preporodio. U 168 utakmica zabio je 67 golova i upisao 31 asistenciju, a sada je pred odlaskom u Burnley.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju engleskih medija Dinamo bi mogao ostati bez jednog od najboljih igrača. Mislav Oršić je navodno na korak do transfera u Burnley, klub koji igra u Premierligi.

Napadač Dinama je navodno velika želja Engleza koji se bora za ostanak u ligi, a trenutno su zadnji sa samo 12 bodova. Norwich drži 17. mjesto sa 16 bodova, a ono garantira ostanak.

Burnley hitno traži napadača koji će zabijati, a Oršića su zapazili u dvobojima protiv Tottenhama i West Hama koje je sam pobijedio.

gol expired Kako je Tin Lučin završio na Euru? Zbog Hrvatske je otkazao sve planove i sjeo na bus divider

Kako tvrde Englezi, Dinamo bi prodajom Oršića zaradio sedam milijuna funti, a prema Transfermarktu hrvatski reprezentativac vrijedi 11 milijuna eura i trenutno je jedan od najskupljih igrača HNL-a.

Oršić se dolaskom u Dinamo preporodio. U 168 utakmica zabio je 67 golova i upisao 31 asistenciju.

Kandidat za Katar

Napadač Dinama u konkurenciji je i za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a odlaskom u Englesku i eventualnim dobrim igrama još bi više učvrstio mjesto kod Zlatka Dalića koji ga vidi kao idealnu zamjenu za Ivana Perišića.

Oršić je pokazao da može dobro igrati i u dresu reprezentacije. Na Euru protiv Španjolske je skoro postao junak, ali Španjolska je slavila 5:3. Zabio je i asistirao, ali dalje od toga nije išlo.

Veliko iskustvo

Hrvatski napadač ima 29 godina, a iza njega su sjajne utakmice u Ligi prvaka i Europskoj ligi. U Ligi prvaka ima šest nastupa, četiri gola i asistenciju, a u Europskoj ligi 16 utakmica, pet golova i četiri asistencije.

U karijeri je osim za Dinamo igrao i za Inter Zaprešić, Ulsan, Jeonnam, Celje i Speziju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider