Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otvorio dušu zbog svega

Emotivna ispovijest Ivana Rakitića: ''Tužan sam, nemam problema ni s plakanjem''

Španjolska TV postaja najavila je veliki intervju s Ivanom Rakitićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić rekao je kako je tužan što je nakon pet godina u Barceloni izgubio mjesto u momčadi pa sjedi na klupi.

"Oduzeli su mi loptu. Tužan sam'', izjavio je u intervjuu koji će u cijelosti biti objavljen u četvrtak na španjolskoj privatnoj televiziji Movistar.

Trener Ernesto Valverde ostavio je Rakitića na klupi u posljednje dvije prvenstvene utakmice protiv Levantea i Celte Vigo. Ove sezone nastupio je u deset utakmica te odigrao svega 255 minuta, čime je predzadnji po minutaži među sedam veznih igrača Barcelone.

"Razumijem i poštujem odluke trenera, kluba ili bilo koga. Jako sam puno dao tijekom ovih pet godina koliko sam u Barceloni te želim nastaviti uživati u tome. Imam 31 godinu, ne 38, pa osjećam da sam u svom najboljem trenutku'', izjavio je Rakitić.

gol expired Sjajna vijest za izbornika Dalića stigla iz Madrida, Vatreni će za Euro dobiti pojačanje divider

Nema problem s plakanjem

Ispričao je kako ga je emotivno pogodilo izostavljanje iz momčadi jer je od dolaska u klub bio član udarne postave.

''Kako se osjeća moja mlađa kćer kada joj oduzmu igračku? Tužna je. Ja se osjećam jednako. Oduzeli su mi loptu, pa sam tužan'', rekao je.

Rakitić je bio najkorišteniji igrač Barcelone otkad je u ljeto 2017. sjeo na klupu Ernesto Valverde te je tijekom te dvije sezone dva puta osvojio španjolsko prvenstvo. No od početka ove sezone samo je jednom bio u početnom sastavu, a jednom ga Valverde nije ni zvao na utakmicu.

''Volim pokazivati osjećaje. Kada je potrebno plakati, nema nikakvog problema. Kada trebam slaviti, slavim'', napomenuo je osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

gol expired Popis koji vrvi ikonama: Pogledajte kakvi su asovi prije Modrića dobili nagradu Golden Foot divider

Valverde je prošli mjesec rekao da ove sezone ima više veznih igrača nego prethodnih sezona, a uprava Barcelone još uvijek se nije očitovala o situaciji s Rakitićem, koji ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Ljetos je uprava za 75 milijuna eura dovela 22-godišnjeg veznjaka Frenkija de Jonga iz Ajaxa, koji je u dosadašnjih 16 utakmica odigrao najviše minuta među veznim igračima.

Ne može protiv Slovačke

Rakitić se u ponedjeljak vratio u Barcelonu iz Zagreba, gdje je bio došao na reprezentativno okupljanje. Liječnici hrvatske reprezentacije pregledali su ga te ustanovili da zbog bolova u ahilovoj tetivi lijeve noge ne može igrati u subotu protiv Slovačke u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo.

Njemu bliska osoba rekla je u utorak kako je s tom smetnjom bio došao iz Barcelone u Zagreb. Nakon što se vratio u klub, pregledali su ga u utorak liječnici Barcelone, rekao je glasnogovornik kluba.

Oni su potvrdili smetnju koju ima s ahilovom tetivom lijeve noge, a nepoznato je kada će moći igrati utakmice. U utorak je vježbao odvojeno od suigrača u Barceloninu kampu te nije uvršten na popis igrača za humanitarnu prijateljsku utakmicu koju će Barcelona odigrati u srijedu u južnom gradu Cartageni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider