Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte golove

VIDEO Slaven i Gorica razmjenili golove u "dvije minute ludila", Kalik u nastavku zabio još jednom za pobjedu gostiju

Gorica je pobijedila Slaven Belupo 2:1 u uvodnoj utakmici 15. kola Prve HNL. Dvostruki strijelac za pobjedničku momčad bio je slavljenik Kalik.

Turopoljski prvogligaš Gorica pobijedio je Slaven Belupo 2:1 u uvodnoj utakmici 15. kola HNL-a, a poslije relativno mirnih 40-ak minuta pala su dva gola u razmaku od samo dvije minute. Domaćin je poveo golom Marina Laušića u 43. minuti, a u 45. gosti su izjednačili pa kasnije i slavili (62.) preko Anthonyja Kalika.

 

Slaven je do prednosti stigao uz veliku dozu sreće, Laušić je u 43. minuti prihvatio loptu na rubu kaznenog prostora, ušao u gostujući 16-erac i zatim okružen trojicom igrača Gorice uputio udarac. Lopta se odbila od jednog igrača u bloku i završila u mreži.

Kalik napunio 24 pa zabio dva komada

No, samo dvije minute potom slavljenik Kalik, koji je u petak napunio 24 godine, poravnao je na 1-1 preusmjerivši glavom s pet metara ubačaj Fruka iz kuta u mrežu.

Potpuni preokret dogodio se u 62. minuti, Keita je pobjegao domaćoj obrani po lijevom krilu i uputio ubačaj na koji je u punom trku natrčao Kalik i još jednom se upisao u strijelce.

Peta Gorica sada ima 21 bod, kao i četvrti Hajduk koji je odigrao dvije utakmice manje, dok je Slaven Belupo pretposljednji deveti sa 10 bodova, tri više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

Na vrhu su Dinamo, Rijeka i Osijek sa po 27 bodova.

 

Slaven Belupo - Gorica 1:0, Marin Laušić (43. minuta)

Slaven Belupo - Gorica 1:1, Anthony Kalik (45. minuta)

Slaven Belupo - Gorica 1:2, Anthony Kalik (63. minuta)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider