Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo nitko nije napravio

Dva grandiozna ostvarenja Cristiana Ronalda: Ruši rekorde i lovi Roberta Lewandowskog

Napadač Juventusa Cristiano Ronaldo postigao je dva rekorda u derbiju s Lazijem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo je s dvama golovima u derbiju s Laziom (2:1) doveo Juventus na korak od devetog uzastopnog naslova prvaka Italije.

Četiri kola do kraja Serie A Juve ima osam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Intera. Dakle, priča je dovedena do kraja, Juve će to jako teško ispustiti.

Ronaldo je došao do 30. ligaškog gola u sezoni. Izjednačen je s Cirom Immobileom u poretku strijelaca elitne talijanske lige. Napadač Lazija bio je strijelac jedinog gola svoje momčadi u derbiju s Juveom.

gol expired Ušao u metro bez maske i htio sjesti pored MMA borca: Kako ga je elegantno ''riješio'' divider

Obojica su se opasno primakli vodećom u poretku za Zlatnu kopačku Robertu Lewandowskom. Napadač Bayerna postigao je 34 gola, no Bundesliga je završena, a Serie još traje i lako je moguće da ga Ronaldo ili Immobile u preostala četiri kola dostignu, a možda i prestignu.

Ronaldo je protiv Lazija postavio dva rekorda. Postao je jedini nogometaš koji je postigao najmanje 50 golova u tri velike lige: engleskoj, španjolskoj i talijanskoj. Najbrže je stigao do 50. gola u Serie A. Trebala mu je samo 61 utakmica. Dosadašnji rekord držao je Andrij Ševčenko koji je do 50. gola stigao u 68. utakmici.

Osim toga, Ronaldo je prvi igrač Juventusa koji je postigao najmanje 30 golova u sezoni od 1952. To je posljednjem uspjelo Johnu Hansenu, velikom danskom napadaču.

gol expired Koronavirus izazvao kaos u drugoj španjolskoj ligi: Velikan ispao u treću ligu i najavljuje tužbe divider

"Rekordi su uvijek važni, ali najvažnija je stvar što smo stigli do pobjede“, kazao je Ronaldo poslije utakmice i dodao da se Juve neće opustiti u završnici sezone Serie A, iako ga uskoro (7. kolovoza) očekuje uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Lyona.

Juve je prvu utakmicu u Lyonu izgubio s 1:0. Veća koncentracija Stare dame na tu utakmicu vjerojatno će uslijediti kada i matematički potvrdi naslov prvaka, a to možda bude već u sljedećem kolu kada Juve gostuje u Udinama, a Inter dočekuje Fiorentinu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider