Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan rasplet

Dvije godine za njega nije bilo mjesta u Madridu, ali onda je proigrao u Premierligi i postao idealna meta

23-godišnji Portugalac Diogo Jota privukao je pozornost na sebe odličnim nastupima u posljednjim utakmicama Premierlige u dresu Wolverhamptona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač Wolvesa koji je bljesnuo u posljednjih nekoliko utakmica postigavši šest golova u tri utakmice zaredom u svim natjecanjima, mogao bi ovo ljeto biti idealna meta Atletico Madrida.

Diogo Jota bio je član Atletico Madrida dvije godine (do 2018.), ali u to vrijeme igrao je na posudbama u Portu i Wolverhamptonu. No čini se kako bi konačno mogao okrenuti sreću na svoju stranu.

Osim što se izborio za bolju ulogu u momčadi Wolvesa, Jota zajedno s Adamom Traoreom i Raulom Jimenezom tvori impresivan napadački trojac. Zanimljivo, sva trojica u jednom trenutku igrala su u Španjolskoj.

Prema Transfermarktu, Jotina vrijednost procjenjuje se na 35 milijuna eura, iako to može varirati jer njegov bivši klub održava dobre odnose s njegovim agentom Jorgeom Mentesom.

Jota je svoj uspon započeo u Pacos Ferreiri prije nego što je 2016. stigao u Atletico za 7,2 milijuna eura, ali onda je morao na posudbu u Porto, gdje je u 38 utakmica upisao devet golova i sedam asistencija.

Nakon toga se vratio u španjolsku prijestolnicu, ali u momčadi nije bilo mjesta za još jednog napadača i morao je na posudbu u Wolvese, gdje je na koncu dobio i stalni ugovor u zamjenu za 14 milijuna eura. U svojoj prvoj sezoni za Wolvese Jota je postigao 18 golova i podijelio još šest asistencija pomogavši u promociji u Premierligu.

gol expired Zaraženi nogometaš opisao prve simptome virusa: Nije kašljao ni šmrcao divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider