Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamovoj zvijezdi slava udarila u glavu, Bjelici pukao film: Je li Hajduk oštećen?

Dinamo je pobijedio Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju, no ostali su neki repovi...

Najveći hrvatski derbi odigran je u znaku broja tri: Dinamo je pobijedio Hajduk 3:1, osvojio je trideseti naslov prvaka države i ostavio je najvećeg rivala na ljestvici trideset bodova, a kapetan Modrih Arijan Ademi upisao je tri asistencije.

Hajduk je završio sezonu na četvrtom mjestu, Osijek ga je pretekao pobjedom protiv Intera. S obzirom na to da su imali jako loš prvi dio sezone, za Bijele je najvažnije da su izborili nastup u Europi, no četvrto mjesto teško da može zadovoljiti navijače Hajduka.

Dinamova lista za prodaju: Dva najizglednija kandidata za odlazak i veliku zaradu Dinamo slavi naslov prvaka (Photo: Luka Stanzl/PIXSELL)

Uoči sezone očekivalo se mnogo više. Mala utjeha za Bijele jest ta što je Mijo Caktaš najbolji strijelac lige. To ostvarenje trebalo bi mu još malo podići cijenu.

Vatromet u prvom poluvremenu

Dinamo je u slavljeničkoj atmosferi zaključio vrlo uspješnu sezonu pobjedom. Najslađom za Modre, u okršaju s najvećim rivalom. Nakon iznenađujućeg poraza od Rijeke u finalu hrvatskog Kupa, Modri su istrčali na teren silno motivirani. Bilo je vidljivo da žarko žele pobijediti Hajduk.

Možda rezultat sugerira da su Modri dosta lako došli do pobjede, no nije to bila jednosmjerna utakmica, barem ne u prvom poluvremenu, kada su gledatelji mogli uživati u uzbudljivom nogometu. Prvih pola sata bio je vatromet. Obje momčadi stvorile su nekoliko dobrih šansi, a Dinamo je poveo nakon velike pogreške Borje Lopeza, koji je počastio asistencijom Ademija, a ovaj strijelca Izeta Hajrovića.

gol expired Bjelica otkrio koliko igrača može napustiti Dinamo i vjeruje li da će izboriti Ligu prvaka divider

Livaković razvukao osmijeh na Dalićevo lice

Vratari su najzaslužniji što nije bilo više pogodaka na otvaranju utakmice. I Livaković i Posavec odlično su branili. Vratar Dinama bio je u velikoj formi, obranio je nekoliko teških udaraca.

Izborniku Zlatku Daliću jamačno je vratio osmijeh na zabrinuto lice uoči vrlo važne kvalifikacijske utakmice s Walesom u Osijeku. Prilično je sigurno da će Livaković biti na vratima u Gradskom vrtu. Ako ponovi izdanje iz derbija, Vatrenima će biti mnogo lakše doći do tri iznimno važna boda.

Loše reakcije Hajdukove obrane i sporni trenuci

Utakmica je prelomljena početkom drugog dijela. Opet je loše reagirala Hajdukova obrana, a Gavranović je iskoristio poklon. Situacija je rubna, mirisalo je na zaleđe. Nedugo potom Dinamo je zabio i treći gol, strijelac je opet bio Gavranović. Pomoćni sudac podigao je zastavicu, glavni sudac Ivan Bebek poništio je gol, no promijenio je odluku nakon konzultacije s pomoćnikom.

Situacija je vrlo zanimljiva. Bijeli su u nastavku smanjili na 3:1 i potom tražili jedanaesterac nakon igranja rukom Theophilea. Bez usporenih snimki doista je teško reći jesu li suci dobro procijenili sve sporne situacije.

Dojam je da nije bilo nimalo jednostavno. Trener Hajduka Siniša Oreščanin nije se žalio na suđenje na presici nakon utakmice. Vrlo korektno prokomentirao je utakmicu. Vidjet ćemo što će reći sudačke analize.

BBB-i provocirali Torcidu popularnim stihovima Vojka V, okršaj na Branimirovoj ulici Torcida na Maksimiru (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Torcida na Maksimiru (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Torcida na Maksimiru (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Petković ni na klupi

Uzbudljiv početak derbija zasjenila je intriga oko napadača Dinama Brune Petkovića. Mnogi su ga očekivali u udarnom sastavu, stoga je bilo dosta čudno što se nije našao ni na klupi.

Pukla je priča da je Nenad Bjelica izbacio Petkovića iz momčadi zbog kršenja discipline. Bjelica je nakon utakmice kazao da Petković nije suspendiran, nego da je procijenio da nema dovoljno energije.

Moglo se i očekivati takvo labavo objašnjenje. Logično je da Dinamov trener nije htio stvarati aferu. No i dalje ostaje čudno to što Petković nije bio ni u zapisniku. Ipak se radi o hrvatskom reprezentativcu, jednoj od najvećih zvijezda kluba.

Može li Bjeličin Dinamo do Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Bjelica prizemljio Dinamovu zvijezdu

Navodno je Petković posljednjih tjedana i dana akumulirao niz sitnih prijestupa koji su digli živac Bjelici. Trener Dinama odlučio ga je disciplinirati. Poruka je jasna, pokazao mu je na vrlo plastičan način da „iskakanje iz tračnica“ neće tolerirati.

Je li Petkoviću brzo stečena slava udarila u glavu, je li poletio i pomislio da mu zvjezdani status daje određene privilegije ili je možda u pitanju samo mladenačka neodgovornost, u ovom trenutku može se samo spekulirati, ali očito je da ga je Bjelica odlučio prizemljiti.

Petković je u posljednje vrijeme daleko od forme koja ga je dovela do reprezentacije. Možda je to ipak ključni razlog zbog kojeg mu je Bjelica udijelio packe.

Dinamo proslavio naslov pobjedom protiv Hajduka pred 15 tisuća navijača Arijan Ademi, Izet Hajrović, Dani Olmo (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL Dinamo i Hajduk (GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider