Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
isto možda čeka i hajduk

Dinamo večeras ne smije kiksati, Ciprani im spremaju poznatu zamku u uzvratu

Dinamo i Omonia od 20 sati igraju prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka.

Jučer je Dinamo saznao potencijalnog protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka, ali tek treba preskočiti nezgodnu prepreku u 2. pretkolu večeras od 20 sati na Maksimiru. Omonia će biti mnogo teži protivnik od islandskog Valura, a Modri nisu u bajnoj formi.

Sezona je tek počela, ali Dinamovi su reprezentativci cijelo vrijeme u pogonu i oni su ti koji su izvukli stvar na Islandu. Njihov pad u formi tek se očekuje jer nisu imali ljetnog odmora, samo se nadamo da će se to dogoditi u najmanje bolnom trenutku u borbi za europsku jesen.

Dinamo je favorit protiv Ciprana i, kao što je to jednostavno opisao trener gostiju, ovo je ipak momčad koja je onako uvjerljivo pregazila i izbacila Mourinhov Tottenham. No lukavi Ciprani spremili su Zagrepčanima zamku u uzvratu.

gol expired Krznar najavio dosta promjena za Omoniju i otkrio hoće li Livaković ostati na golu divider

Upravo zbog toga Dinamo večeras nikako ne smije kiksati jer u vrućoj će Nikoziji biti opasno. To ''vruća'' ima dvojako značenje. Unatoč ograničenjima broja ljudi na stadionu tamošnji su navijači poznati po svom fanatizmu i užarenoj atmosferi.

A vruće će biti i na terenu. Jako vruće. Omonia se poslužila starim ciparskim nogometnim trikom. Stavili su termin utakmice u 17 sati po hrvatskom, što je 16 sati po tamošnjoj vremenskoj zoni.

Usred ljeta na sunčanom i užarenom Cipru Modri će sredinom dana morati na noge protivniku koji je na to navikao. Temperatura koja se očekuje u tim satima zna prijeći i 35 Celzijevih stupnjeva u hladu. Kako će tek biti na suncu…

Isti slučaj čeka i splitski Hajduk, ako prođe Tobol, a Apollon izbaci Žilinu.

Omonia u Zagrebu

Damir Krznar ne priznaje to pak kao mogući alibi.

"U svakoj utakmici želimo pobijediti što uvjerljivije, ali potenciranje te vrućine je kontraefekt. Daje mojim igračima alibi koji ne volim. Igra se u svakakvim uvjetima i igrači se moraju prilagoditi. To nije olakotna ni otegotna okolnost. Omonia je to odabrala jer je mislila da će im biti prednost, ali to možemo pretvoriti u motiv. Moji su igrači sposobni na to odgovoriti", rekao je jučer na konferenciji za medije.

Pogled na Dinamovih vjerojatnih prvih 11 daje nam više nego dobru garanciju da problema ne bi trebalo biti. Čak petorica prvotimaca igrala su na Euru, što dovoljno govori o Dinamovoj snazi.

Vjerojatni sastav Dinama:

Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Moubandje, Jakić, Ademi, Majer, Ivanušec, Oršić, Petković

Dinamo poražen na startu sezone, pogledajte golove

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider