Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogreške obrane

Škupi šokirao Dinamo u Maksimiru: Modri teškom mukom poveli, a onda primili komičan gol

Dinamo je odigrao 2:2 protiv Škupija u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka…

U Prvoj utakmici 2. pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je protiv prvaka Sjeverne Makedonije Škupija u Maksimiru odigrao 2-2 (1-1).

Goste je u prednost doveo Queven (25), poravnao je kapetan Dinama Arijan Ademi (44), da bi vodstvo domaćima donio Bruno Petković (86), ali konačnih 2-2 postavio je Renaldo Cephas (89).

gol expired Težak udarac za maksimirsku blagajnu? Ponovno se ozlijedio najskuplji igrač Dinama divider

Bila je to siromašna utakmica u kojoj Dinamo nije uspijevao probiti čvrstu obranu Škupija. Protok lopte kod momčadi Ante Čačića bio je vrlo spor, pa su gosti lakoćom zatvarali sve prilaze svom golu. S druge strane, Škupi se orijentirao na pokušaje iz protunapada, a jedan takav je sredinom prvog poluvremena donio i rezultat.

Škupi šokirao Dinamo u Maksimiru

Alvarez je poslao dugu loptu sa svoje polovice prema Dinamovom kaznenom prostoru, Mišić se u pokušaju raščišćavanja situacije sudario s Teophile-Catherineom, a tu pomutnju u obrani domaćih iskoristio je Queven koji je utrčao iz drugog plana te prebacio Livakovića.

gol expired Potencijalni protivnik Dinama u Ligi prvaka rutinski odradio posao divider

Dinamo je do poravnanja stigao u samoj završnici prvog poluvremena i to uz veliku dozu sreće. Moharrami je uputio centaršut s desne strane, Petković je bio kratak, ali iza njegovih leđa skočio je Ademi i udario glavom loptu u tlo. Ona se odbila u čudnom luku te postala neuhvatljiva za Naumovskog završivši u samom gornjem lijevom kutu njegovih vrata.

U drugom poluvremenu trener Dinama Ante Čačić pokušao je razbuditi momčad uvođenjem Oršića i Baturine, no Dinamo je tek sporadično prijetio gostujućem golu.

Petković zabio za vodstvo, Livaković kobno pogriješio

Kada je Petković u 86. minuti ipak zatresao mrežu Škupija i doveo Dinamo u vodstvo činilo se kako će hrvatski prvak s prednosti na uzvrat u Skoplje, no ta je prednost trajala samo tri minute.

gol expired Cijela Makedonija bruji o velikoj aferi i okršaju s Modrima: "Takav skandal se ne pamti, a Dinamo je najbolji na Balkanu" divider

Do vodećeg pogotka Dinamo je stigao slučajno, Oršić je glavom spustio loptu za udarac Ademija sa 13-14 metara, no ovaj je vrlo loše zahvatio loptu, pa je ona završila u nogama Petkovića koji se nalazio na šest metara od gola. Napadač modrih smirio je loptu i pogodio nebranjeni dio vrata jer je Naumovski bio izvan pozicije očekujući opasniji udarac Ademija.

Samo tri minute nakon postignutog pogotka Dinamo je primio gol nakon serije obrambenih grešaka. Gjorgiev je nadskočio Perića na 30-ak metara od Dinamovog gola, na loptu je krenuo Cephas koji je do nje stigao prije istrčalog Livakovića i pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 2-2.

Uzvrat je za tjedan dana u Skoplju. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider