Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo se ipak čuvao za Hajduk: Modri ''napaljeni'' na Bijele, a i Rijeka se zahuktala

Dinamo je protiv Anderlechta odigrao s blago podignutom ručnom, vidjelo se da Modri misle na Hajduk...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je zaključio natjecanje po skupinama Europske lige bez poraza, što je samo po sebi veliko ostvarenje, posebno kada se zna koliko je godina trebalo proći da prezimi u Europi.

Remijem protiv Anderlechta Modri su potvrdili prvo mjesto u skupini, koje su osigurali još u pretprošlom kolu u Istanbulu. Sada za Modre slijedi najljepši dio bajkovite europske jeseni, slatko iščekivanje ždrijeba koji je na rasporedu u ponedjeljak.

Trebat će malo sreće kako bi se izbjegla neka zvučna imena europskog nogometa. S obzirom na igre koje je prikazao ove jeseni, vjerujemo da se Dinamo može dostojno nositi sa svima u ždrijebu, ali ne bi bilo loše da nokaut-fazu natjecanja započne protiv protivnika koji mu je po mjeri. Ima vremena za velikane, oni mogu doći kasnije.

Stječe se dojam da su Modri protiv nekoć moćnog belgijskog kluba odigrali taman koliko im je bilo potrebno da ne izgube. Šteta što je Izet Hajrović zaradio žuti karton, zbog čega će morati preskočiti prvu utakmicu u šesnaestini finala. Nenad Bjelica nije se požalio na taj detalj na press-konferenciji. I prije utakmice kazao je da ima zamjenu za svakog igrača. Bjelica je u najavi utakmice kazao da neće kalkulirati, da će igrati s prvom postavom i ići po pobjedu.

Obećanje je uglavnom ispunio, Dinamo je doista krenuo s najjačim snagama, ali čini se da nije dao sve od sebe za pobjedu. Nije da Modri nisu željeli pobijediti, no bilo je vidljivo da su se ipak štedjeli. Već su odigrali puno utakmica ove jeseni, ritam je bio žestok, pa je i logično da su malo stali na loptu. U nedjelju ih očekuje važnija utakmica u ovom trenutku, veliki derbi s Hajdukom.

Dinamo potvrdio povijesni uspjeh bez poraza, ali ostao bez važnog igrača za prvu proljetnu utakmicu Ivan Santini i Marin Leovac (Foto: AFP)

''Želimo ih pobijediti. Znamo koliko našim navijačima znači pobjeda protiv Hajduka i dat ćemo sve od sebe da je ostvarimo'', kazao je Bjelica na presici poslije utakmice i poslao jasnu poruku – Modri su ''napaljeni'' na Hajduk i izgarat će za pobjedu.

Iz Bjeličinih rečenica može se zaključiti da su Modri u utakmicu s Anderlechtom ušli s malčice podignutom ručnom. U završnici utakmice to je bilo jasno vidljivo, intenzitet je značajno pao, misli su im odlutale prema Hajduku. Pobjeda u najvećem hrvatskom derbiju uvijek je slatka, to nikada nije obična utakmica, a ima i svoju rezultatsku težinu. Osim što ne bi bilo zgodno otići na praznike s porazom, još bi se malo istopila prednost pred prvim pratiteljem.

Rijeka se probudila, zahuktala se pod vodstvom Igora Bišćana, ostvarila je impresivan niz pobjeda te naznačila da bi u proljetnom dijelu sezone mogla pritisnuti Modre, koji će opet biti ''opterećeni'' europskim nastupima. Ni Osijek nije predaleko, a kako najavljuju u Gradskom vrtu, namjeravaju se i pojačati ove zime. Stoga je za Dinamo jako važno zadržati stečenu prednost od devet odnosno jedanaest bodova pred odlazak na zimski raspust.

Naravno, uzdrmani Hajduk ima svoju računicu. Remi te još više pobjeda značajno bi popravili atmosferu na Poljudu, koja je u ovom trenutku prilično sumorna. U puno ljepšem ozračju otišli bi Bijeli na raspust i dočekali zimske pripreme. Pozitivan rezultat na Maksimiru Hajduku bi bio veliki zalog za nastavak sezone.

Međutim, Dinamo izgleda osjetno bolje i veliki je favorit. Koeficijent na kladionicama sve govori, pobjeda Modrih plaća se s 1,45. Modri se nisu potrošili protiv Anderlechta, vidjelo se da nisu igrali punim gasom, što znači da su vjerojatno sačuvali dovoljno energije. Kakvu ćemo utakmicu gledati, odredit će i vremenski uvjeti. Najavljen je snijeg, nadajmo se da neće biti preobilan. Maksimirski teren ima grijanje, ali treba doći do stadiona i izdržati cijelu utakmicu. Navijačima neće biti lako

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider