Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
dva kluba u ligi prvaka

Veliki dan za hrvatski nogomet: Zahvaljujući Dinamu, pola lige ide u Europu!

Hrvatski nogomet dobit će dodatnog predstavnika u europskim natjecanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je velikom pobjedom protiv Benfice ostvario povijesni rezultat za klub, ali i cijeli hrvatski nogomet!

Na Maksimiru je bilo 1:0, što znači da je Hrvatska osigurala 15. mjesto na Uefinoj ljestvici - na kojoj se zbrajaju rezultati iz posljednjih pet sezona - i imat će dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka i ukupno pet u Europi na ljeto 2020. godine!

Danci i Švicarci zapeli su na prethodnoj prepreci, pa je situacija uoči Benfice bila jasna: pobjeda ili poraz u jednoj od dvije utakmice znači da pola HNL-a ide u Europu.

To će značiti da će sljedeća sezona HNL-a, 2019./2020., biti spektakularna i najzanimljivija ikad.

Može li Dinamo izdržati u Lisabonu i proći u četvrtfinale Europske lige?

Ukupno glasova:

Praktički cijela liga u borbi za Europu

Prvak će ići u drugo pretkolo Lige prvaka u dijelu ždrijeba za prvake, a drugoplasirani u drugo pretkolo u ždrijeb za neprvake (tzv. league route). Pobjednik Kupa bi ide u treće pretkolo Europske lige, dok će iz drugog pretkola krenula preostala dva kluba koji će se kvalificirali za Europu.

Budući da je prilično izvjesno (već godinama je tako) da Kup osvaja jedan od klubova koji je prvi samom vrhu ljestvice, onda bi i petoplasirani sastav HNL-a išao u kvalifikacije za Europsku ligu.

Fenomenalna je to vijest, od same činjenice da dva kluba idu u kvalifikacije za Ligu prvaka, do toga da će se praktički cijela liga boriti za izlazak u Europu (petom mjestu nadali bi se i Slaven Belupo i Inter Zaprešić, Lokomotiva, Gorica...).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider