Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima jasnu sliku

Predstavljen novi trener: ''Dinamo je najveći klub u kojem sam radio, razumijem frustracije u Osijeku''

Nenad Bjelica predstavljen je na Maksimiru kao novi trener Dinama.

Kolo prije kraja prvenstva Dinamo je odlučio smijeniti Nikolu Jurčevića koji je osvojio naslov i dobio otkaz. Na njegovo je mjesto ekspresno doveden Nenad Bjelica, stara želja Dinamove uprave koja će momčad voditi u posljednjem kolu protiv Intera te u finalu Kupa protiv Hajduka u Vinkovcima 23. svibnja.

Bjelica je prije tjedan dana također dobio otkaz u poljskom Lechu gdje je proveo skoro dvije pune sezone. No izgubio je bitku za naslov u posljednjim kolima te je morao napustiti poljski klub. Prije toga je po jednu sezonu vodio talijanskog drugoligaša Speziju te Austriju iz Salzburga s kojom je igrao Ligu prvaka kada je izbacio Dinamo u play-offu.

Ovo mu je prvi trenerski angažman u hrvatskom nogometu, a ni on nije odolio pozivu iz Dinama, kao ni mnogi treneri prije njega.

Uvodnu riječ uzeo je sportski direktor Dinama Marijan Vlak.

''Zahvaljujem se Jurčeviću, ali Izvršni odbor kluba zaključio je da moramo povući određeni potez jer je situacija bila neizdrživa. Brzo smo reagirali i imenovali za novog trenera Nenada Bjelicu. Nadamo se da će suradnja biti kvalitetna i da će donijeti dobar rezultat. Povukli smo taj potez da bismo razbudili momčad u posljednje dvije utakmice. Želimo pobjede u obje utakmice, posebice u finalu Kupa. Bjelica je radio u poznatim klubovima, radi se o mladom treneru koji ambiciozan i kvalitetan'', izjavio je Vlak i predao riječ novom treneru.

''Prije svega, velika mi je čast biti trener Dinama. Hvala na ukazanom povjerenju! Nadam se da ću uspjeti kao što sam uspijevao i drugim sredinama. Nadam se pomoći ljudi u klubu. Čekaju nas dvije važne utakmice, prvo prvenstvo, a onda finale Kupa. Onda ćemo razmišljati o sljedećoj sezoni'', rekao je Nenad Bjelica u uvodu te nastavio:

''Moram porazgovarati s igračima, vidjeti kako se osjećaju. Mislim da imamo dobru momčad i želimo pobijediti u obje utakmice. Najviše ću probati razgovorima podići ekipu, nema vremena za neke taktičke analize. Očekujem od svojih igrača da ostave srce na terenu u svakoj utakmici. Teško je nešto napraviti u kratkom vremenu na tehničko-taktičkom planu. Mislim da imamo kvalitetu i da se može pomoći u kratkom roku na mentalnom planu, da bismo slavili u te dvije utakmice."

Zašto ste prihvatili ponudu Dinama s obzirom na to da ste trener s određenim renomeom, a znamo kako treneri prolazi u Dinamu?

''Došao sam u klub koji je prvak Hrvatske, koji je redovito igrao u završnici europskih kupova, klub koji je mnogima primjer. Mislim da je to najveći klub u kojem sam radio. Znam kakva je situacija, znam težinu, spreman sam uhvatiti se ukoštac s problemima. Jasno, svakome treba podrška, ja sam trener koji ima jasnu sliku što želim, možda ponekad neće biti ugodno to čuti, ali takav sam kakav sam. Nemam problema ući u konflikt ako će to poboljšati igre i rezultate kluba.''

Zbog njegova dolaska u Maksimir navijači Osijeka prekrižili su ga. Bio je heroj Kohorte, ali oni su precrtali njegov mural na jednom zidu.

''Što god se dogodi u Osijeku, to neće promijeniti moju ljubav prema gradu i klubu. Ja sam dijete Osijeka. Razumijem frustracije, ali ja sam profesionalac i spreman sam raditi u svakom klubu. Ja poštujem njihovu odluku i potez, naravno da mi nije drago, ali Bože moj, ništa se neće promijeniti u mojoj ljubavi prema Osijeku.''

Koliko ste pratili HNL i Dinamo iz Poljske?

''Znam dosta iako sam bio koncentriran na Lech. Mislim da je imao dobru momčad, da možemo pobijediti u Kupu. Očekujem od svakog igrača da se stavi u funkciju momčadi, jer samo momčad može dobiti utakmicu.''

Jeste li razmišljali o pojačanjima?

''Zasad ne, na kraju sezone podvući ćemo crtu i vidjeti tko nam treba. Vidjet ćemo. Želim da na pripremama imamo 95 posto igrača i da onda u hodu dovedemo možda još dva igrača. Ali, kažem, to ćemo tek vidjeti.''

Sportski direktor Modrih dobio je pitanje o tome je li novi trener pod pritiskom zbog Kupa.

''Nema pritiska, nema uvjeta, nitko nema čarobni štapić. Trener je sam rekao da se ne može previše napraviti na taktičko-fizičkom dijelu, ali može na mentalnom. Naravno da bi bilo dobro da dobijemo te dvije utakmice i uđemo u pozitivnu atmosferu za novu sezonu. Međutim, nema uvjeta'', zaključio je Vlak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider