Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobio mamićeve suradnike

Novi trener Dinama otkrio kako će igrati: ''Bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine''

Igor Jovićević i službeno je potvrđen kao novi trener Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nasljednik Nenada Bjelice zove se Igor Jovićević. Novi trener Dinama stiže na klupu nakon što je vodio mladu momčad zagrebačkog kluba s kojom je radio sjajne stvari u juniorskoj Ligi prvaka.

Tako je Dinamo od iskusnog trenera koji mu je donio toliko željene europske uspjehe na klupu postavio mladog i talentiranog stručnjaka, što je samo po sebi prilično velik rizik.

Jovićević je dijete kluba, sin legende Modrih Čede Jovićevića, koji nas je nedavno napustio.

Ekskluzivni razgovor s Nenadom Bjelicom - 3 Bjelica za Dnevnik Nove TV o raskidu s Dinamom: ''Ne prihvaćam ultimatume. To je bila populistička odluka'' divider

''Emocije su pomiješane. Roditelji mi znače jako puno, gubitak tate ostavio je velikoga traga, moram se s time suočiti, sjećanje na njega nikad neće izblijedjeti. Ponosan sam na njega, na sve što je učinio u karijeri i na sve što je dao Dinamu u tih deset godina. On je moj heroj, moj idol, uvijek mi je bio parametar kako se treba ponašati i koji su putevi uspjeha'', rekao je novi trener Modrih.

''Ovo je ostvarenje mojih dječačkih snova, doista je neizmjerna radost koju osjećam, ali isto tako i velika odgovornost koju sa sobom nosi dužnost prvoga trenera. U mladim danima bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine. Prije svega sam Dinamov navijač. Dakle, prije nego što sam trener, ja sam navijač. Volim Dinamo odmalena, cijeli život sam tu, tata me u ove prostorije doveo kad sam imao četiri godine. I želio sam biti trener Dinama, nije mi bilo važno kad, samo da to budem'', rekao je Jovićević po potpisu ugovora.

Hoće li Jovićević biti uspješan na klupi Dinama?

Ukupno glasova:

Dobio Mamićeve suradnike

Novom treneru suradnici će kao članovi stručnog stožera prve momčadi biti pomoćni treneri Damir Krznar i Alen Peternac, trener vratara Sandro Žufić, kondicijski treneri Ivan Štefanić i Stipe Marina, analitičar Vedran Attias te team manager Marko Kuže.

Zanimljivo, nekolicina članova stožera, poput Krznara i Attiasa bili su dio stožera Zorana Mamića, pa možemo reći i da je Jovićević dobio i Mamićeve ljude za suradnike.

Kako će igrati njegov Dinamo

Otkrio je i kako će izgledati Dinamo pod njegovim vodstvom. Mlada momčad koju je do sada vodio dobila je nadimak "fakini".

"Ma, mogu biti i fakini, mangupi, frajeri... Bitno je da imamo stil, da budemo prepoznatljivi. Želim da igrači znaju da pred sobom imaju čovjeka, a ne samo trenera koji robuje taktici, da imaju iskrenog čovjeka koji ne krivuda. Bitno je da imaju povjerenja u trenera. Ne treniram strogoću, to nije moj stil. Iako mi je momčad uvijek ispred pojedinca, ne smijemo zaboraviti da i svaki pojedinac ima svoj stav, svoja razmišljanja. Želim da u igri budemo prepoznatljivi, dominantni, da igramo na suparničkoj polovici, želim da smo agresivni kad izgubimo loptu, da se branimo imajući loptu... No možeš kontrolirati igru i bez lopte, dati suparniku, recimo, 60 posto posjeda pa uz čvrsti, gusti blok svejedno možeš pobijediti," istaknuo je Jovićević.

Teška ozljeda spriječila karijeru u Realu

Jovićević je rođen u Zagrebu, a nogomet je počeo igrati u Dinamovoj omladinskoj školi. Bio je veliki talent, označen kao nasljednik Zvonimira Bobana, a sa 17 godina potpisao je za Real Madrid.

Tamo je igrao četiri godine za drugu momčad prije nego što je njegovu karijeru poremetila teška ozljeda. Iz Reala je stigao u NK Zagreb, a igrao je još u Japanu, Brazilu, Francuskoj, Kini i Ukrajini.

Trenerskim poslom bavi se od 2014., a počeo je kao pomoćnik ukrajinskog Karpati Lavova. Tamo je jednu sezonu bio glavni trener, pa je jednu sezonu vodio Celje, a u Dinamo je stigao 2017.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider