Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mamić ostaje za kormilom

Dinamo pobjedom proslavio naslov prvaka Hrvatske: Majer prvo ime utakmice

Dinamo je pobijedio 2:0 Varaždin u posljednjem kolu HNL-a...

Nogometaši zagrebačkog Dinama službeno su proslavili naslov prvaka Hrvatske nakon što su u susretu posljednjeg, 36. kola na stadionu Maksimir pobijedili Varaždin sa 2-0.

Bila je to utakmica u kojoj nije bilo rezultatskog značaja. Dinamo je i prije zadnjeg kola osigurao naslov prvaka, a Varaždin ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

Prvak je protiv Varaždina zatvorio sezonu službeno s novim trenerom nakon što je iz kluba objavljeno kao Zoran Mamić ostaje za kormilom, te pomlađenom momčadi.

Prvo ime susreta bio je Lovro Majer koji je zabilježio pogodak i asistenciju, a u 59. minuti uzdrmao okvir gola. Među strijelce se upisao i Mario Ćuže.

Dinamo je poveo već u devetoj minuti golom Lovre Majera. Ubacio je Damjan Daničić, Majer pucao glavom, ali je Ivan Nevistić obranio. No, lopta se ponovo odbila do Majera koji je iz drugog pokušaja bio uspješan.

U 31. minuti ponovo se zatresla mreža Varaždina, Mario Ćuže je zabio gol, ali je sudac označio zaleđe. Ipak, 10 minuta kasnije Ćuže je zabio za 2-0 nakon Majerovog ubačaja iz kornera.

gol expired EKSKLUZIVNO Proslavljeni teškaš poslao poruku Hrgoviću: "Dat ću mu borbu za naslov i nokautirati ga usred Hrvatske" divider

Sjajnu predstavu Majer je nastavio i u nastavku. U 59. minuti pucao je sa 20 metara pogodivši okvir gola.

Dvije minute kasnije odličnu priliku imali su i gosti, no Obregon je bio neprecizan.

Do kraja utakmice Dinamo je uveo nekoliko mladih nogometaša i više nije bilo promjene rezultata.

gol expired Transfer koji je izazvao neviđenu provalu bijesa u Barceloni i oduševljenje u Madridu: Letjele su svinjske glave, palili se dresovi… divider

Dinamo je ovom pobjedom potvrdio 21. naslov prvaka pri čemu treći u nizu.

Dodjela pehara i medalja bila je skromna i brza zbog epidemioloških mjera, ali i činjenice da u 21.05 počinje utakmica između Gorice i Slavena Belupa. Pehar novom starom prvaku predao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker.

Izbornik reprezentacije Zlatko Dalić gost Dnevnika NoveTV


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider