Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
malenica spriječio teži poraz

Dinamo s B postavom razmontirao Osijek: Dva prvijenca i sjajna partija mladog dragulja

Nakon poraza u derbiju kola Osijek više nije druga momčad HNL-a.

U derbiju 22. kola Prve HNL Dinamo je bez većih problema pobijedio Osijek s 3:0, dok su u drugom susretu Istra 1961 i Lokomotiva igrali bez golova.

Bjelica promijenio svih 11 igrača u odnosu na utakmicu s Viktorijom, ali i bez najboljih igrača modri su dominirali i bez previše stresa odradili ovaj susret. Dinamo je mogao slaviti i uvjerljivije, ali vratar gostiju Marko Malenica nekoliko je puta sjajnim intervencijama spasio svoj gol.

Od prve minute priliku su dobila zimska pojačanja Komen Andrić i Iyayi Atiemwenu i obojica su se upisala u strijelce.

Dinamo je poveo već u osmoj minuti. Majer je sjajnom loptom uposlio Šituma, a ovaj gurnuo loptu u sredinu do Andrića koji je zabio prvi pogodak u dresu hrvatskog prvaka otkako je ove zime stigao iz Intera.

Na 2:0 povećao je Atiemwen u 22. minuti u sličnoj akciji kao kod prvog gola. Ovoga puta asistent je bio Andrić, a prvi gol u modrom dresu zabio je bivši napadač Gorice kojem je to bio ukupno osmi gol ove sezone.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Dinamo je razriješio u 61. minuti kada je Amir Rrahmani zabio glavom nakon kornera koji je izveo ponajbolji igrač susreta, 21-godišnji veznjak Lovro Majer.

U drugom nedjeljnom susretu Istra 1961 i Lokomotiva su u Puli igrali bez golova.

Dinamo vodi na ljestvici s 57 bodova. Rijeka na drugom mjestu ima čak 16 bodova manje, a dok je Osijek pao na treć mjesto sa 17 bodova manje. Slijede Lokomotiva (35), Gorica (32), Hajduk (31)... Na začelju je Rudeš s četiri boda.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider