Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznat razlog

Dinamo od HNS-a tražio i dobio odgodu velikog derbija s Hajdukom

Modri su zbog Europe odgodili najveću utakmicu hrvatskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva četvrtina nove sezone HT Prve lige trebala je biti zaključena velikim derbijem Hajduka i Dinama na Poljudu, međutim Modri su iskoristili džoker i radi nastupa u Europi odgodili susret.

"Sukladno odluci Povjerenika za natjecanje Prve HNL, a na zahtjev GNK Dinamo sukladno članku 4. Propozicija natjecanja, zbog nastupa u grupnoj fazi UEFA Europa lige odgođena je utakmica 9. kola Hrvatski Telekom Prve lige HNK Hajduk - GNK Dinamo.

Utakmica će biti odigrana u mogućem slobodnom terminu sukladno odredbama Propozicija natjecanja o čemu će odluka biti donesena naknadno", objavili su iz Dinama na službenoj stranici te priložili odluku HNS-a.

Hrvatski predstavnici u Europi od prošle sezone mogu odgoditi prvenstvenu utakmicu po svojoj želji ako zahtjev predaju osam dana unaprijed. Ako se plasiraju u grupnu fazu europskog natjecanja, dobivaju još jednu mogućnost odgode.

Modri su u kvalifikacijama odgodili utakmicu 4. kola protiv Istre 1961, a za grupnu fazu iskoristili su i drugi džoker.

Plavi će tako dobiti više vremena za odmor poslije okršaja s West Hamom na Maksimiru u 1. kolu Europske lige jer neće igrati utakmicu koja se trebala održati tri dana kasnije.


 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider