Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rijeka sretno do boda

Dinamo napustila Fortuna, potez utakmice napravio sudac: To se rijetko viđa, sreća da nije pao gol

Dinamo je nadigrao Rijeku, ali nije iskoristio brojne šanse...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Leovac upao je u kolotečinu Murphyjeva zakona. Jedna nevolja lijepi se za drugu. U utorak je nesmotreno skrivio jedanaesterac koji je vratio u život Young Boyse, a sada je sudjelovao u pogotku Rijeke, kojim je uhvatila bod na Maksimiru. Ovaj put ne može mu se puno toga zamjeriti.

Leovac je školski uklizao u blok Momčilu Raspopoviću, no lopta mu se nesretno odbila od noge i u svršenom luku odsjela u gornjem desnom kutu Dinamovih vrata. Baš nesreća. Dominik Livaković izvio se u zrak, ali takve lopte teško se brane.

Fortuna nije okrenula leđa samo Leovcu, nego i cijeloj momčadi Dinama. Modri su Rijeku držali na konopcima, stvorili su puno šansi i polušansi, ali propisno su se ispromašivali. Puno toga je obranio i Simon Sluga, koji je vjerojatno bio igrač utakmice. Sluga je zaključao svoja vrata. I kada bi Modri dobro pucali, on bi sjajno reagirao.



Na početku sezone Modrima su upadale i polušanse, a u zadnje dvije utakmice neće im u mrežu ni teški ziceri. Tako je to u nogometu, kada stane sreća, kola često nezaustavljivo krenu nizbrdo. Dinamo je nadigrao Rijeku, bio je bolji, imao je puno više šansi, ali gosti nose bod na Rujevicu. Rijeka je stvorila samo jednu izglednu šansu za pogodak, i to kada je Acosty iskoristio zbunjenost Modre obrane, jer je pomoćni sudac najprije podigao zastavicu, izbio je pred Livakovića, prebacio ga, ali lopta nije bila dovoljno oštra, a ni i precizna, pa je Dinamova obrana očistila pred gol-crtom.

Mi nismo čuli iz novinarske lože, ali trener Dinama Nenad Bjelica kaže da su njegovi igrači zapravo stali jer je glavni sudac Duje Strukan svirao zaleđe, a onda iznenađujuće pustio da se igra dalje, jer je Acosty nadirao iz pozadine i nije bio u zaleđu, a drugi Rijekin igrač nije sudjelovao u akciji, iako je krenuo prema lopti. Intrigantna situacija o kojoj će se sljedećih dana vjerojatno dosta pričati i analizirati. Da je Rijeka zabila, jamačno bi izbila velika frka. Možda je najbolje da nije pao gol.

Jer, osim navedene konfuzije, Strukan je pogriješio u začetku Rijekine akcije kada nije dosudio prekršaj za Dinamo. Raspopović je oštro pokupio Kadziora, loptu nije ni vidio. Prekršaj je bio, a možda i nešto više. Raspopoviću je drugi žuti karton visio u zraku, na kraju ga je dobio u samom finišu utakmice. Dinamo u sudačkoj nadoknadi nije uspio iskoristiti igrača više, bilo je premalo vremena.



Iako je Dinamova klupa često skakala na sudačke odluke, posebice na prosudbe prekršaja, Bjelica se nakon utakmice nije žalio na suđenje, konstatirao je da je Strukan generalno dobro sudio. Bilo je nekih dvojbenih odluka, ali kako nije pao gol iz one opisane situacije, sudac ipak nije utjecao na krajnji ishod. To je najpošteniji zaključak.

Modri su ispustili pobjedu prije svega zbog svojih pogrešaka, odnosno loše realizacije. S druge strane, Rijeka može biti prezadovoljna remijem, iščupala je bod na najtežem gostovanju u HNL-u, koji će joj vjerojatno puno značiti u nastavku sezone, prije svega u smislu podizanja samopouzdanja. Slijedi reprezentativna pauza koja će većini klubova jako dobro doći da se igrače odmore i momčadi konsolidiraju. Modri već četrdesetak dana igraju u žestokom ritmu, njima je odmor možda najpotrebniji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider