Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
senzacija u zagrebu

Mladi Dinamo nakon drame izbacio Liverpool u osmini finala Lige prvaka!

Veliki uspjeh ostvarili su Dinamovi juniori na Hitrec-Kacijanu.

Juniorska momčad Dinama plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka mladih nakon što je u dvoboju osmine finala u utorak na stadionu Hitrec - Kacian pobijedila Liverpool nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

U junaka se ponovno prometnuo kapetan i vratar Dinko Horkaš koji je u raspucavanju zaustavio dva udarca gostujućih igrača, uključujući i odlučujući peti.

Liverpool je došao u vodstvo u 53. minuti pogotkom Bobbyja Duncana, a u 68. minuti je izjednačio Leon Šipoš na asistenciju Antonija Marina.

Dinamo će u u četvrtfinalu gostovati kod pobjednika dvoboja Chelsea - Montpellier koji je na rasporedu u srijedu. Četvrtfinalni dvoboji su na rasporedu 2. i 3. travnja, a pobjednici će se probiti na završni turnir Lige prvaka mladih, koji je na rasporedu od 26. do 29. travnja u Nyonu.

Dinamo u prvom dijelu nadigrao Liverpool

U prvom poluvremenu dvoboja s Liverpoolom Dinamova je momčad bila aktivnija i opasnija, ali nijedna akcija nije dovela do izgledne situacije za postizanje pogotka. S druge strane Liverpoolovi nogometaši nijednom nisu uspjeli poslati loptu prema okviru vrata koja je branio Dinko Horkaš.

Prva ozbiljna akcija gostiju završila je pogotkom. Nijemac Paul Glatzel probio se pokraj trojice Dinamovih nogometaša po desnoj strani, sve do gol-crte i uputio prizemnu loptu u sredinu, gdje je neometan bio Bobby Duncan i poslao loptu u nebranjenu mrežu za vodstvo Liverpoola.

U 60. minuti trener Dinama Igor Jovičević zamijenio je Julardžiju, a umjesto njega na teren poslao Roka Baturinu. Upravo je on bio pokretač akcije za izjednačujući pogodak u 68. minuti. Odličnim dodavanjem je izbacio Antonija Marina na lijevoj strani. Marin je povratnim dodavanjem pronašao Leona Šipoša, a najbolji Dinamov strijelac u Ligi prvaka mladih je sa 6-7 metara ljevicom poslao loptu pod gredu.

Modri propustili veliku šansu za odluku prije penala

Nošeni podrškom navijača s tribina stadiona Hitrec - Kacian, Dinamovi igrači krenuli su i po drugi pogodak, a najbliže su mi bili u 75. minuti. U sličnoj akciji kao kod pogotka, Marin je prošao s lijeve strane i poslao prizemnu loptu na visini peterca. Ponovno je Šipoš bio na lopti, ali ju je promašio. Iza Šipoša bio je Baturina, ali ga je promašaj suigrača iznenadio pa mu je lopta pobjegla i tako je propala prilika za vodstvo.

Do kraja dvboja pogodaka više nije bilo pa je četvrtfinalist Lige prvaka mladih odlučen izvođenjem jedanaesteraca. I ponovno, baš kao i u osmini finala protiv moskovskog Lokomotiva, epitet junaka ponio je kapetan Dinko Horkaš.

Franjić, Šipoš, Baturina i Ćuže bili su precizni izvođači za Dinamo, dok je Marinov udarac obranio gostujući vratar Atherton. Međutim, Horkaš je dvaput nadmudrio igrače Liverpoola. U drugoj seriji obranio je udarac Coylea, a u posljednjoj zaustavio strijelca Duncana te tako donio Dinamu prolaz u četvrtfinale u kojem će izabranici Igora Jovičevića gostovati ili u Londonu kod Chelseaja ili u Francuskoj kod Montpelliera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider