Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije sudio dinamu

Dinamo – Manchester City sudi Španjolac: Odgovara li to Modrima?

Dinamo u srijedu dočekuje Manchester City u odlučujućem susretu za prolaz u nokaut-fazu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicu između Dinama i Manchester Cityja sudit će španjolski sudac Carlos del Cerro Grande (43).
Španjolac do sada nije sudio hrvatskim klubovima ni A-reprezentaciji. Tek jednom hrvatskoj U21 reprezentaciji, i to prije šest godina.

Vodio je utakmicu Švicarska – Hrvatska u Luganu u kvalifikacijama za EP 2015. godine, a mladi Vatreni slavili su s 2:0. Oba gola zabio je Marcelo Brozović, a današnji Dinamovac Mislav Oršić tada je sjedio na klupi.

Cityju je sudio dva puta, oba puta na gostovanjima, i engleski je sastav dobio oba meča.
U veljači ove godine vodio je susret Schalke – Manchester City, koji su gosti dobili 3:2, a u listopadu prošle godine i susret protiv Šahtara u kojem je momčad Pepa Guardiole dobila s 3:0.

Phil Foden (Foto. AFP) Velika prilika za Dinamo: City bi mogao zaigrati s ovih šest mladića, jedan već potvrđen divider

Ove sezone vodio je tri utakmice u Ligi prvaka te još jednu u kvalifikacijama.

Del Cerro Grande debitirao je u Primeri 2011. godine u utakmici između Real Betisa i Real Mallorce, a međunarodni je sudac od 2013. godine. U prosincu 2018. promaknut je u skupinu UEFA-inih elitnih sudaca.

Postavlja se pitanje kakav će imati kriterij i hoće li on odgovarati Dinamu. U španjolskom nogometu nije dopuštena pregruba igra, a upravo je takav kriterij idealan za momčad Pepa Guardiole. S druge strane, Dinamu bi agresija, baš kao protiv Atalante, mogla biti ključna za iznenađenje protiv favorita.

Također, Guardiola bi u vatru mogao poslati i neke mlade igrače, tinejdžere koji će tražiti zaštitu suca u žešćim duelima. Ovako na prvu, Carlos del Cerro Grande ne odgovara Modrima za odlučujući susret, nadamo se da će nas razuvjeriti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider