Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlična premijera

Sjajna predstava goropadnog Dinama: Modri na Maksimiru pregazili Hapoel!

Dinamo je nakon prve utakmice na Maksimiru jednom nogom u trećem pretkolu.

U prvom susretu drugog pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 10.000 gledatelja pobijedio Hapoel Beer-Shevu s 5:0 i praktički nakon prve utakmice osigurao plasman u treće pretkolo elitnog natjecanja Starog kontinenta.

Golove za hrvatskog prvaka zabili su Izet Hajrović (22), Mislav Oršić (28), Arijan Ademi (51, 62) i Armin Hodžić (83). Uzvratni susret je 31. srpnja u Beershebi.

Hrvatski prvak nije mogao poželjeti bolje otvaranje europske sezone. U sjajnoj atmosferi stadiona Maksimir modri su deklasirali izraelskog prvaka i već nakon prve utakmice izborili plasman u treće pretkolo gdje će ih čekati bolji iz susreta kazahstanske Astane i danskog Midtjyllanda. U prvom susretu Astana je slavila 2:1.

Dinamo do sada nije imao sreće s Izraelcima. Prije 17 godina modri su u prvom kolu Kupa Uefa ispali od Maccabija iz Tel Aviva odigravši 1:1 i 2:2. No, sada su sve naplatili protiv trostrukog uzastopnog izraelskog prvaka.

Dinamo krenuo agresivno od prve minute

Dinamo je već u prvoj minuti imao veliku priliku. Oršić je prošao po lijevoj strani, dodao za Olma, čiji je udarac obranio vratar Anestis. Uzvratili su gosti u 10. minuti kada je Sahar odlično reagirao pored Emira Dilavera i Marina Leovca, ali je njegov udarac obranio Danijel Zagorac.

U 22. minuti Dinamo je stigao do vodstva iz akcije u tri poteza. Zagorac je ispucao dugačku loptu, Budimir je glavom spustio za Hajrovića koji je primio loptu na rubu kaznenog prostora, te iz okreta pucao i pogodio. Izraelci su odmah uzvratili preko Ben Sahara, ali je Zagorac ponovno bio na mjestu. U 26. minuti pokušao je i Budimir sa 25 metara, ali je vratar Anestis odbio opasan udarac.

U 28. minuti Dinamo je stigao do drugog gola. Oršić je prošao po sredini, dodao za Gojaka koji je pucao, vratar Anestis je odbio, a Oršić uklizao zajedno s loptom u mrežu postigavši svoj prvijenac u modrom dresu.

Modri agresivni i u nastavku

Momčad Nenada Bjelice s odličnom igrom nastavila je i u drugom dijelu i već u 51. minuti Dinamo je postigao i treći gol. Prvo je zaprijetio Oršić iz slobodnog udarca, no njegov udarac je izraelski vratar obranio, na odbijenu loptu naletio je Hajrović, no Anestis je još jednom odlično reagirao, međutim u trećem pokušaju Ademi je zabio za 3:0.

Dinamov kapetan je suparničku mrežu zatresao i u 62. minuti. Olmo je ukrao loptu u sredini, dodao za Oršića koji sjajnom asistencijom pronalazi Ademija. Kapetanu Dinama je Anestis obranio prvi udarac, ali je u drugom pokušaju Ademi precizno zabio za velikih 4:0.

Za najteži poraz Hapoela u Europi u posljednjih 20 godina u 83. minuti je zabio Armin Hodžić nakon Hajrovićeva ubačaja iz slobodnog udarca. Najteži europski poraz Hapoel je doživio 1997. godine izgubivši na gostovanju kod Rode čak 0:10 u prvom kolu Kupa kupova.

DINAMO - HAPOEL 5:0

ZAGREB. Stadion Maksimir - 10.000 gledatelja, Sudac: Ali Palabiyik (Turska);

Strijelci: 1:0 Hajrović (22), 2:0 Oršić (28), 3:0 Ademi (51), 4:0 Ademi (62), 5:0 Hodžić (83)

Žuti kartoni: Stojanovič, Hajrović, Gojak / B.Bitton, Taha

Crveni karton: -

DINAMO: Zagorac - Stojanović, Dilaver, Theophile-Catherine, Leovac - Olmo, Ademi, Gojak - Hajrović (od 85. Fiolić), Oršić (od 74. Šitum), Budimir.

HAPOEL BE'ER SHEVA: Anestis - B.Bitton, Tzedek, Taha, O.Bitton - Ogu, Cetout (od 46. Maman) - Ezra (od 54. Nwakaeme), Einbinder (od 73. Ben Basat), Melikson - Sahar. 

Lige prvaka, od sada samo na Vip i B.net TV-u!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider