Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pred 10 tisuća navijača

Dinamo slavio u derbiju: Poljak slomio Hajduk golom iz slobodnjaka

Dinamo je pobijedio Hajduka u derbiju na Maksimiru.

Dinamo je pred desetak tisuća navijača s minimalnim 1:0 slavio protiv Hajduka u 18. kolu HNL-a, ujedno i posljednjem koje se igra ove kalendarske godine. Strijelac jedinog pogotka bio je poljski nogometaš Damin Kadzior u 49. minuti.

Dinamo je s nova tri boda učvrstio vodeću poziciju u jesenskom dijelu sezone, dok Hajduk pod palicom novog trenera Siniše Oreščanina tijekom zime kreće u izgradnju nove, vjerojatno mlade momčadi koju ćemo gledati u nastavku sezone.

Bio je to prilično siromašan derbi u kojem nije bilo previše pravih prigoda. Nenad Bjelica je izveo momčad u kojoj je bilo čak šest promjena u odnosu na utakmicu s Anderlechtom, dok je Siniša Oreščanin na kraju zaigrao s čak petoricom mladih nogometaša koje je vodio u drugoj momčadi Hajduka (Delić, Bradarić, Teklić, Nejašmić, Palaversa).

Odlučio odličan potez Kadziora

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji nogometaša Dinama koji su mogli povesti već u 35. sekundi u kojoj nakon ubačaja Gojaka Petković puca po travi ali lopta odlazi pored vratnice. U 29. minuti Šitum sjajno proigrava Gojaka koji se našao sam pred vratarom Hajduka ali Posavec brani njegov udarac s udaljenosti od pet metara nogom.

Gosti su prvu prigodu i jedini udarac na gol u prvom dijelu uputili u 35. minuti kada se Jairo u solo prodoru probio kroz obranu Dinama i iskosa d desne strane gađa ravno u dobro postavljenog Livakovića.

Dinamo je došao u vodstvo u 49. minuti nakon što je Poljak Kadzior iz slobodnog udarca s udaljenosti od 25 metara prebacio živi zid i neobranjivo pogodio u lijevi kut nemoćnog golmana Posavca.

Dinamo je nakon vodstva prepustio terensku inicijativu gostima iz Splita koji su u 80. minuti imali najizgledniju prigodu za izjednačenje ali je rezervni igrač "bjelih" Teklić, koji je zamijenio kapetana Caktaša, nakon što je prešao Mora tukao ravno u Livakovića.

DINAMO - HAJDUK 1:0

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider