Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
drugi najveći transfer

Stigla zamjena za Olma, gazda Lokomotive demantirao ''razlaz'' s Dinamom

Luka Ivanušec postaje igrač Dinama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok Dinamo čeka ogled s Rosenborgom u srijedu na Maksimiru, Nenad Bjelica trlja ruke. Ispunjena mu je velika želja jer mu u svlačionicu stiže Luka Ivanušec. Sjajni mladi nogometaš trebao bi biti prava zamjena za Danija Olma koji najvjerojatnije napušta Dinamo nakon što se izbori Liga prvaka.

Dolazak 20-godišnjeg Ivanušeca potvrdio je direktor Lokomotive, Božidar Šikić koji je ujedno i demantirao kako je došlo do svađe između čelnika ova dva kluba. Lokomotiva bi trebala za Ivanušeca dobiti oko tri milijuna eura u nekoliko rata te određeni postotak od budućeg transfera. To je drugi najveći ulazni transfer u povijesti Dinama, nakon Marka Roga koji je stigao za oko pet milijuna iz RNK Splita.

''Nije bilo boljih ponuda za Ivaušeca od ove, a Lukina je želja bi odlazak u Dinamu'', otkrio je za Sportske novosti Šikić.

Prvi čovjek Lokomotive je demantirao kako je došlo do zahladnjenja odnosa s Dinamom.

''To su samo ulične priče, nikakvih posebnih problema između dva kluba nema. Dinamo je jedan, a Lokomotiva posve drugi klub i svatko od nas ponajprije gleda svoje interese. Mnogo se ružnoga pričalo zadnjih mjeseci, bez ikakvog su temelja bila konstruirane razne teorije zavjere o nekakvom neprijateljstvu i ratu između Dinama i Lokomotive, ali to su najobičnije gluposti'', rekao je, između ostalog, Šikić.

Znači li to nastavak suradnje na kakvog smo navikli u prošlosti, kada su između ova dva kluba kolali mnogobrojni igrači, što transferima što posudbama?

''Te posudbe u budućnosti moraju biti realne. Nećemo od Dinama uzimati igrača za kojeg smatramo da nam nije potreban i da nije igrač za naš klub. Bude li nam Dinamo ponudio igrača koji će za nas odmah biti pojačanje, a u budućnosti bi od njega i Dinamo imao koristi, tada je ta posudba realna! U suprotnom, ne trebaju nam nikakve posudbe, imamo svoje izvrsne mlade igrače'', poručuje Šikić u intervjuu za SN.

Htio je naglasiti još nešto

''Ta suradnja ne znači da ćemo Dinamu puštati utakmice, nismo ih ni dosad puštali, nećemo ni odsad, niti ćemo u nekim drugim situacijama kleknuti pred Dinamom. Niti je naš svaki igrač predodređen za Dinamo; ponudi li netko osjetno više novca od Dinama, tada ćemo se držati zakona tržišta.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider