Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
komentar ivice mede

Dinamo bolji i s drugom postavom, Hajduk u velikoj krizi: Bijeli trebaju napadača, Gorica je putokaz

Dinamo u derbiju nije briljirao, ali ipak je bez previše napora došao do pobjede koja mu jamči lagodne zimske praznike...

Dinamo je trijumfalno zaključio svoju povijesnu godinu. Nakon što su konačno izborili prezimljavanje u Europi, Modri su slavili i u najvećem hrvatskom derbiju te su na taj način zadržali osjetnu bodovnu prednost pred prvim pratiteljima, Osijekom i Rijekom. Modri su si osigurali lagodne blagdane, zaslužili su da guštaju i uživaju u praznicima.

Derbi je lijepim golom iz slobodnog udarca odlučio Damian Kadzior, koji je doista ugodno iznenađenje cijele polusezone sezone, ali u globalu nije bio pretjerano uzbudljiv. Igra je bila daleko od neke visoke razine, vidjeli smo premalo šansi i dobrih poteza. Iako je pobijedio s minimalnim rezultatom, stječe se dojam da je Dinamo slavio bez prevelikog angažmana.

Nenad Bjelica tvrdi da je bio prisiljen promiješati momčad u odnosu na utakmicu s Anderlechtom. Modri su započeli utakmicu bez čak šestorice igrača iz prve postave. Neki su bili ozlijeđeni, drugi iscrpljeni, a uz to su u sastavu bili i neki oporavljenici. Nikola Moro trebat će još dosta vremena da se vrati u formu prije teške ozljede koljena.

Dinamo nije briljirao, ali se činilo kao da se će zabiti....

Skoro da se može reći da je igrala druga postava Dinama i opet su Modri na kraju slavili. Hajduk je dobro parirao u prvom poluvremenu. Bijeli su iskoristili probleme Modrih u sredini terena, imali su posjed, držali su loptu, fino su kombinirali, no nisu bili odveć opasni prema naprijed. Jalov napad najveći je problem današnjeg Hajduka. Bijeli igraju previše okolo, a premalo izravno prema vratima.

Nije ni Dinamo imao puno šansi. Modri nisu odigrali neku veliku partiju, prije bismo rekli sasvim prosječno, posebice kada ovu utakmicu usporedimo s najboljima u polusezoni. Modri su na trenutke izgledali previše sporo i bezidejno, nekako ispuhano i olovnih nogu, no ipak je izgledalo da će prije ili kasnije postići pogodak, na ovaj ili onaj način, dok Hajduk nije ostavljao takav dojam. Možda i postoji neki blagi napredak u igri Bijelih, ali to je premalo da bi se izvukli iz duboke krize.

...za razliku od Hajduka

Može se reći da su Bijeli zapravo nastavili tamo gdje su stali u prvoj utakmici na Poljudu, kada je izgledalo da neće zabiti do sudnjeg dana. Hajduk pod hitno mora pronaći kvalitetnog napadača. To mu nije bio nimalo lagan zadatak i kada je kasa bila dobrano napunjena, a kamoli sada kada je ispražnjena. Međutim, može se, Gorica je to zorno pokazala.

Splićane očekuje puno posla da se osove na noge i pokušaju u drugom dijelu sezone ući u borbu za četvrto mjesto. S druge strane, ako ne bude rasprodaje, što je na Maksimiru uvijek moguće, Dinamo bi na proljeće trebao izgledati još bolje, pogotovo u napadu. Bjelica je nekoliko puta naglasio da Modri imaju još podosta neiskorištenog potencijala. Spomenuti Moro trebao bi biti najveće pojačanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider