Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika prilika

Talijanski mag za transfere otkrio pozadinu iznenađujućeg šopinga drugoligaša na Poljudu

Andrej Kramarić bio mogao dobiti hrvatskog suigrača za sljedeću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak ujutro pojavila se neobična vijest s hrvatskih travnjaka: svježi drugoligaš Rudeš od Hajduka je za 300.000 eura otkupio mladog napadača Franka Kovačevića, koji će u kolovozu navršiti 20 godina.

Ove zime Hajduk je poslao talentiranog napadača na posudbu u Rudeš s ciljem da on što više igra i tako se eventualno nametne treneru Siniši Oreščaninu za novu sezonu. Međutim, u taj ugovor o posudbi uvrštena je i klauzula u iznosu od 300.000 eura koju je Rudeš odlučio aktivirati.

Brzo su se pojavile priče da je zapravo neki drugi klub htio dovesti Kovačevića pa su se, umjesto pregovaranja s Hajdukom, odlučili na varijantu dogovora s Rudešom: da Rudeš otkupi njegov ugovor od Splićana i onda njima preproda Kovačevića.

Čini se da je taj klub njemački prvoligaš Hoffenheim. Prema pisanju uglednog transfer-stručnjaka Gianluce Di Marzija, kao i Dalmatinskog portala, Kovačević je veoma blizu kluba za koji nastupa hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.

Za Kovačevićem je bio dosta inozemnog interesa, a službena potvrda transfera očekuje se u nekoliko sljedećih dana.

Njemački klub u fazi je remonta nakon odlaska mlade trenerske senzacije Juliana Nagelsmanna, koji će od sljedeće sezone voditi Leipzig. Specijalnost Hoffenheima je upravo prepoznavanje mladih igrača i rad s njima, a vidjet ćemo kako će se tamo snaći Kovačević ako stavi potpis na ugovor.

Kovačević je rođen u Koprivnici, a do Hajduka je stigao preko omladinskih pogona Varaždina, Bjelovara i Rijeke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider