Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bjeličine trupe gaze

Osijek u derbiju kola pobijedio Hajduk i (privremeno) izbio na vrh s tri boda ispred Dinama

Prva utakmica 20. kola Hrvatski Telekom Prve lige odigrana je u Gradskom vrtu.

U prvoj utakmici 20. kola HNL-a Osijek je u Gradskom vrtu s 2:0 pobijedio Hajduk i izbio na prvo mjesto na ljestvici, makar privremeno, do nedjeljnog dvoboja između Istre 1961 i Dinama.

Bila je to tvrda i čvrsta utakmica, a možda i ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je Hajduk ostao s igračem manje nakon što je isključen Nihad Mujakić.

Osijek je s igračem više zabio dva gola,a strijelci su bili Laszlo Kleinheisler (59) i Ramon Mierez (89).

Nevjerojatna domaća serija Osječana od dolaska Bjelice

Otkako je Nenad Bjelica preuzeo Osijek, momčad ima devet pobjeda u devet domaćih prvenstvenih utakmica, uz gol razliku 17:2. Dodajmo i kako Osijek u posljednjih šest domaćih utakmica nije primio gol (Dinamo, Šibenik, Varaždin, Istra, S. Belupo, Hajduk), a postigao ih je deset.

Za njegovog kolegu na suparničkoj klupi, Talijana Paola Tramezzanija bio je to već treći poraz u pet susreta otkako je preuzeo splitski sastav.

Osijek je već u trećoj minuti mogao do vodstva. Nakon Simićeve pogreške, Mierez se našao u dobroj šansi, no obranio je Kalinić. Osam minuta kasnije Hajduk je umalo ostao s igračem manje. Simić je na centru izgubio loptu, Mierez je krenuo prema vratima, no Simić ga je povukao za dres i napadač Osijeka je pao. Sudac Ivan Bebek je pokazao žuti karton za Hajdukova stopera, a svoju odluku je provjerio pregledavši TV-snimku ostavši dosljedan.

Glupost Nejašmića i Mujakića usmjerila utakmicu na domaći mlin

Hajduk je najbliže golu bio u 30. minuti kada je Atanasov pucao, ali pored gola. Možda i ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je gostujući branič Nihad Mujakić isključen zbog drugog žutog kartona nakon što je prvog zaradio u posljednjoj minutu prvog dijela. Prethodno ga je u vrlo nezgodnu poziciju doveo Darko Nejašmić, a Mujakić je nepromišljeno reagirao u situaciji kad je već imao žuti karton - nije pustio Petra Bočkaja da mu pobjegne nego da je povukao i srušio, za što je dobio opravdani drugi žuti karton.

Osam minuta kasnije domaćin je poveo sjajnim pogotkom Kleinheislera. Bohar ga je proigrao na 18 metara od suparničkih vratiju, varkom se Mađar oslobodio Jurića i onda neobranjivim udarcem desnom nogom naciljao gornji lijevi kut ispruženog, ali nemoćnog Kalinića.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Mierez pogotkom u 89. minuti. Argentinski napadač je pobjegao obrani Hajduka i mirno zabio pokraj Kalinića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider