Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prate ih u stopu

Osijek pobijedio Rijeku i ponovno dostigao Dinamo: Katastrofalna pogreška Nevistića razriješila sve dileme!

Dvoboj Osijeka i Rijeke bio je (zasad) posljednja utakmica ovog kola Hrvatski Telekom Prve lige, budući da je najveći derbi Hajduk - Dinamo odgođen zbog koronavirusa u redovima Splićana.

U 22. kolu HNL-a Osijek je u svom Gradskom vrtu pobijedio Rijeku s 2:0 i opet se bodovno izjednačio s vodećim Dinamom, uz napomenu kako Zagrepčani imaju utakmicu manje (gostovanje kod Hajduka, ali je najveći derbi, koji se trebao igrati ove nedjelje, odgođen zbog velikog broja zaraženih splitskih nogometaša).

Junak osječkog trijumfa bio je argentinski napadač Ramon Mierez koji je postigao oba zgoditka, prvi u 25. i drugi u 70. minuti.

Osijekova šesta pobjeda u zadnjih sedam kola

 

Bjeličinoj momčadi ovo je bio treći derbi zaredom nakon pobjede nad Hajdukom i poraza od Dinama prije tjedan dana, te šesta pobjeda u zadnjih sedam kola, dok je Rijeka je u zadnjih sedam kola upisala samo jednu pobjedu.

 

Domaćin je već u petoj minuti mogao do vodstva, Silva je ubacio, a Miloš pucao glavom i pogodio desnu vratnicu. Lopta se odbila prema Mierezu, no Argentinac se nije najbolje snašao. Ipak, 15 minuta kasnije Mierez je bio precizan pogodivši za vodstvo. Ubacio je Jugović iz kornera, Mile Škorić je prebacio loptu do Miereza koji je glavom zabio za 1:0.

U drugom dijelu nije bilo previše uzbuđenja sve do 70. minute kada je Osijek udvostručio svoje vodstvo nakon velike pogreške gostujućeg vratara.

Ivan Nevistić je na jednu dugačku loptu izašao iz kaznenog prostora, te je pokušao izbiti, no loše ju je zahvatio što je iskoristio neumorni Mierez i lagano zabio za 2:0 na prazan gol.

Bio je to trenutak koji je razriješio sve dileme oko pobjednika, jer bilo je jasno da se dotad inferiorna Rijeka neće vratiti iz zaostatka od dva pogotka.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider