Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
koliko će dinamo zaraditi?

Dani Olmo napustio pripreme u suzama: Dogovoren veliki transfer kod sjajnog trenera!

Dani Olmo nalazi se pred odlaskom u RB Leipzig.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se kako je transfer Danija Olma iz Dinama samo pitanje vremena. Prema informacijama iz kluba, Modri su praktički sve već dogovorili s njemačkim RB Leipzigom, a španjolski veznjak danas bi trebao otići na liječnički pregled.

Olmo se suznih očiju oprostio od momčadi i već otputovao iz Rovinja, gdje se Dinamo nalazi na pripremama, te se zaputio u Zagreb. Njegov menadžer Andy Bara nalazi se u Njemačkoj na završnim pregovorima. Ako sve prođe u redu, svi detalji posla trebali bi biti završeni danas poslijepodne.

O transferu u vodeću momčad Bundeslige već se pisalo, a to je bila i želja španjolskog veznjaka. Olmo smatra da bi kod mladog trenera Juliana Nagelsmanna mogao napraviti novi iskorak u svojoj karijeri, a njemačkoj momčadi donijeti dodatnu kvalitetu u borbi za naslova prvaka.

Olmo je dobro izabrao, Dinamo se nada rekordnoj zaradi

Financijski detalji ugovora zasad nisu potvrđeni, ali saznajemo da Dinamo ipak neće zaraditi željenih 40 milijuna eura. No nadaju se na Maksimiru kako bi kroz razne bonuse i navodni postotak od budućeg transfera klub mogao ukupno kroz godine inkasirati i do 30 milijuna eura, što bi jednog dana, zasad još ne, to postao najveći transfer Dinama u povijesti.

Prvotnih 16 milijuna eura (+ bonusi) Dinamo je odbio, no Nijemci su se opet javili i ponudili koji milijun više, a to je očito zadovoljilo apetite na Maksimiru zbog mogućnosti dodatne zarade kroz bonuse.

Probali smo izračunati ukupnu zaradu

Što se tiče bonusa, Bild piše kako se radi o dodatnom milijunu za prvih 15 nastupa, po dva milijuna za svaki plasman s Olmom u Ligu prvaka te 10 % budućeg transfera.

Špekulira se kako bi Dinamo odmah trebao dobiti 18 milijuna eura, a dodatna tri milijuna mogao bi prema tome dobiti već sljedeće sezone. Ukoliko Olmo ostane i drugu sezonu sezonu, a Leipzig izbori Ligu prvaka, cifra će se popeti na ukupno 23 milijuna eura. Ukoliko ga Nijemci nakon toga prodaju za, npr. 40-50 milijuna eura, Dinamo će inkasirati još 4-5 milijuna što nas dovodi do cifre od 27-28 milijuna eura.

Podsjetimo, još dva kluba dovodila su se u vezu s Olmovim transferom. Njegova Barcelona ipak nije bila spremna ponuditi neki ozbiljniji iznos kako bi ga vratila kući (tek 10 milijuna eura), dok Dani i njegov otac nisu željeli odlazak u Milan.

Kao što su prije nekoliko godina dobro izabrali i pogodili s odlaskom u Dinamo, vjerujemo kako su i ovaj put napravili dobar potez. Olmo odlazi u mladu i napadački orijentiranu momčad koja se bori za naslov Bundesligi i koja ima trenera budućnosti.

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider