Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čovjek oduševljava

Olmo na širem popisu Španjolske, a Ajax nije jedini velikan koji ga želi

Španjolski nogometni savez priopćio je u srijedu kako se 21-godišnji Dani Olmo nalazi na popisu od 68 nogometaša koji konkuriraju za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Rumunjske i Farskih Otoka, no da će se teško naći na popisu od 23 igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je ranije u srijedu poslao u medije pismo koje mu je isti dan poslao Španjolski nogometni savez i u kojem ga obavještava da Dani Olmo dolazi u obzir za nastup za reprezentaciju u Bukureštu 5. rujna i Gijónu 8. rujna.

''Takva obavijest o predpozivu je dio uobičajenog protokola. Olmo se nalazi među 68 igrača koji konkuriraju za utakmice. Jako teško da će se naći na završnom popisu od 23 reprezentativca'', rekao je glasnogovornik španjolske reprezentacije Pablo García u telefonskom razgovoru za Hinu.

''Konačnu listu igrača objavit ćemo u petak 30. kolovoza'', dodao je.

Dinamo je filtrirao u medije tu obavijest u trenutku kada bi ofenzivni igrač mogao napustiti klub u potencijalno najvećem izlaznom transferu u povijesti Dinama.

Tržište se zatvara 2. rujna.

Dinamo je 5. kolovoza ponudio Olmu povećanje plaće i produženje ugovora no on i njegov otac još uvijek se nisu izjasnili. Olmo je prije dva tjedna rekao da je došlo vrijeme za iskorak, odnosno prelazak u neki veliki europski klub.

U srijedu navečer španjolske novine Mundo Deportivo i Sport izvijestile su da je Ajax zainteresiran za Dinamovog ofenzivnog veznog. Međutim, Olmo je također interesantan španjolskom prvoligašu Valenciji, no ona bi ga mogla pokušati dovesti tek ako ne uspije kupiti druga dva igrača na toj poziciji, izvijestila je u srijedu španjolska radijska postaja Cadena SER Valencia.

Dani Olmo i Junior Firpo (Foto: AFP) Olmo najavio odlazak iz Dinama: "Došao je trenutak za iskorak, želim natrag u Španjolsku" divider

Dani Olmo je u lipnju s reprezentacijom Španjolske do 21 godine osvojio Europsko prvenstvo. U finalnoj pobjedi nad Njemačkom od 2:1 zabio je gol te je bio proglašen najboljim igračem finala. Na prvenstvu je u četiri utakmice zabio tri gola, a jednom je asistirao.

Igrač rođen u katalonskom gradu Terrassi debitirao je za mladu reprezentaciju prije deset mjeseci te je od tada upisao deset nastupa. Još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu za A reprezentaciju.

U studenom 2018. Olmo je trenirao a A reprezentativcima pod vodstvom izbornika Luisa Enriquea. Enrique je na prvom treningu nakon okupljanja bio priključio sedmoricu igrača reprezentacije do 21 godine.

Reprezentacija je zatim otputovala u Zagreb na utakmicu Lige nacija s Hrvatskom, a Olmo i šestorica mladića priključili su se mladoj reprezentaciji.

Enrique je prije dva mjeseca odstupio s mjesta izbornika zbog ''više sile'', odnosno teške situacije u obitelji. Na klupi ga je zamijenio pomoćnik Robert Moreno koji sada vodi Španjolsku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Savez mu je dao ugovor do srpnja 2020. godine.

Europsko prvenstvo igra se iduće ljeto.

''To što bih mogao biti na Euru s A selekcijom je poput sna. Moram ići malo po malo. Preda mnom je važna godina'', rekao je Olmo prije dva tjedna u razgovoru za španjolsku radijsku postaju COPE.

Iduće ljeto igraju se i Olimpijske igre u Tokiju gdje bi trebao nastupiti s mladom reprezentacijom Španjolske.

Olmo je u srijedu zabio gol i asistirao u Dinamovoj pobjedi od 4-0 nad Ferencvarošem u pretkolu Lige prvaka u Budimpešti. Ove sezone je u četiri utakmice za Dinamo zabio četiri gola a tri puta je dodao za pogodak.

Dani Olmo i Junior Firpo (Foto: AFP) Dinamo i Ajax dogovorili odštetu za Olma? Najbolji igrač Dinama u klubu još dva tjedna divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider