Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro liječnički

Cure detalji velike krađe: Samo jedan telefonski poziv bio je dovoljan, Ronaldo je odmah nazvao Guardiolu i zahvalio se

Cristiano je otputovao u Lisabon gdje bi trebao obaviti liječnički pregled pa potpisati dvogodišnji ugovor težak 25 milijuna eura po sezoni sa svojim bivšim klubom.

Portugalski superstar Cristiano Ronaldo vraća se u Manchester United. Do petka poslijepodne bio je u pregovorima s gradskim rivalom Manchester Cityjem, međutim potom se dogodio veliki obrat.

Kako se dogodio, počeli su curiti detalji, a odgovor na pitanje tko je nagovorio Ronalda na promjenu mišljenja, mnogi su pretpostavili.

Fergie sve riješio telefonom

Navodno je njegov stari prijatelj i mentor, drugi otac kako ga voli nazvati sir Alex Ferguson okrenuo njegov broj i rekao "vraćaj se kući“. Ronaldo nije dugo razmišljao i čim je dobio službenu potvrdu Unitedovog interesa, nazvao je Guardiolu i društvo i otkazao transfer.

gol expired Veliki preokret na pomolu: Manchester United preotima Cristiana Ronalda u posljednji trenutak? divider

Njegovi pregovori s Cityjem ionako su zapeli, a navodno nije bilo ni službene ponude Juventusu ni dogovora oko igračevih osobnih detalja. Malo iza 15 sati Ronaldov agent Jorge Mendes potvrdio je kako su Građani ispali iz utrke, a Ronaldo je odletio iz Torina prema Lisabonu. Kasnije poslijepodne stigla je potvrda Juventusa kako su Crveni vragovi poslali službenu ponudu na adresu stare dame. Talijanski SkySports tvrdi kako je riječ o iznosu od 25.000.000 eura. Engleski mediji pak pišu kako je ponuda bila nešto manja 15.000.000 eura u glavu i još 8.000.000 kroz bonuse.

U Lisabonu će potpisati dvogodišnji ugovor

Tamo bi trebao obaviti liječnički pregled i parafirati dvogodišnji ugovor, bude li sve okej, a detalji njegove plaće još nisu poznati.

Vlasnici kluba, američka obitelj Glazer, poslije ručka imala je sastanak s upravom i dala Fergieju zeleno svjetlo za transfer odobrivši budžet za plaću i odštetu Staroj dami. Nagađa se kako će ona ostati ista, unatoč tome što neće surađivati s Cityjem, nego gradskim rivalom – oko 30.000.000 eura jer na manje od toga Talijani navodno ne misle pristati.

gol expired Ronaldo je otišao: Pokupio je svoje stvari i oprostio se od suigrača! Sada se čeka samo jedna stvar divider

Ronaldo je u Torinu imao godišnja primanja od 35.000.000 eura, Juve će se rado riješiti tog financijskog utega, a United će ga rado preuzeti kako bi vratio svoju rano poljuljanu nadu u osvajanje Premier lige, međutim očekuje se kako bi trebao puno manje zarađivat u Engleskoj, nego u Torinu.

Navodno su mu ponudili plaću od 550.000 eura tjedno, što ispadne oko 25.000.000 eura na godišnjoj razini.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider