Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tenkom na ligu prvaka

Navijači Zvezde pohrlili na bizaran tenk, klub demantirao pisanja tabloida da ima veze s Vukovarom

Iz beogradskog su nam kluba potvrdili kako jučer postavljeni tenk nema veze s Vukovarom.

Beogradska se Crvena zvezda u sklopu dizanja atmosfere za uzvratni susret s Young Boysima odlučila na nesvakidašnji potez. Postavili su tenk kraj stadiona, na ulazu na sjevernu tribinu gdje se nalaze Delije.

Jasno je da ima je vruća atmosfera u posljednjoj bitci za Ligu prvaka itekako važna, ali baš tenk? Na njemu je izvješena zastava ''sjeverna armija'' aludirajući na vojsku navijača koja se okuplja na sjevernoj tribini.

Pomalo bizarno, tenk je danas obojan u boje beogradskog kluba (?!) i odmah je postao prava atrakcija tamošnjim navijačima. Naime, tenk je već godinama jedan od simbola Delija i ističu ga na zastavama.

Tenk nema veze s Vukovarom

Jedan je srpski tabloid izmislio priču, koju su mnogi prenijeli, kako se radi o tenku iz ratnih 90-ih koji je navodno bio u Vukovaru, no još su jučer srpski mediji, čak i drugi srpski tabloidi, navodili kako tenk nema veze s Vukovarom. To su nam potvrdili iz PR službe Crvene zvezde.

Crvena zvezda uoči povijesne utakmice ispred stadiona postavila - tenk! Tenk ispred Marakane (Screenshot)

''To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kome smislu'', poručili su u beogradskom klubu.

Inicijativa ''Ne davimo Beograd'' pozvala je nadležne organe da se tenk ukloni te osudila veličanje ratnih simbola.

"Nije jasno ni kako je moguće posjedovati vojno naoružanje ove vrste i koja je uloga Vojske u svemu ovome. Također, postavlja se pitanje i tko je dobio dozvolu da postavi tenk na javnoj površini, a u ime sportskog udruženja građana Crvena zvezda", navodi se u priopćenju spomenute Inicijative.

Crvena zvezda večeras igra uzvratni susret na Marakani protiv švicarskog Young Boysa. Prvi susret završen je rezultatom 2:2, a u Bernu su srpski navijači divljali uoči utakmice kada su napali jednog građanina.

Dinamo obara rekord, zadržava Olma i dovodi pojačanje: Velika šansa za povijesni uspjeh u Ligi prvaka! Momčad Dinama (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider