Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ponuda za kolekcionare

Cijene HNL Dresova: Hajdukov najskuplji, a neki prvoligaši ni nemaju web-shop

Hajduk je razvio daleko najveći biznis što se tiče prodaje dresova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi europski nogometni velikani zarađuju milijune od prodaje dresove i raznih suvenira. Taj biznis se ne može usporediti s HNL-om koji osim Hajduka i Dinama nema tako raznoliku ponudu za navijače u svojim trgovinama.

Hajduk je danas izbacio novi dres zlatne boje povodom 110. rođendana kluba, a to će biti treći dres Bijelih za iduću sezonu.

Povodom novog dresa Hajduka malo smo istražili koje su cijene dresova u HNL-u, Hajdukov je najskuplji dok neki klubovi ne prodaju dresove putem interneta.

gol expired Hajduk predstavio novi dres za 110. rođendan, zlatne je boje, provjerili smo i njegovu cijenu divider

Ako želite identičan dres Hajduka kao onaj s utakmice sa svim sponzorima, brojem i imenom na dresu, morate izdvojiti 760 kuna, što je u rangu nekih europskih velikana. Hajduk već dugi niz godina ima suradnju s talijanskim Macronom koji oprema mnoge poznate klubove poput Lazija, Nantesa, Bologne…, a zaslužan je i za dresove raznih reprezentacija kao što su albanska, armenska i ciparska. Zanimljivo, Hajdukov sponzor oblači i UEFA-ine suce.

Hrvatski prvak Dinamo potpisao je ugovor s Adidasom do 2024., ali Adidas se nije potrudio napraviti jedinstvene dresove samo za Dinamo već im je dao identičan dizajn kao nogometašima Ipswich Towna.

Dinamomv dres sa svim obilježjima, brojem i imenom košta 709 kuna i nešto je jeftiniji od Hajdukovog.

gol expired Transfer-bomba! Ivan Santini potpisao za Osijek, zvučno pojačanje u borbi za naslov divider

Treće mjesto po cjenovnom rangu zauzima Rijeka. Momčad s Rujevice oblači Joma, španjolski proizvođač opreme koji se zadnjih godina podigao u nebesa. Ugovor s Jomom imaju brojne rukometne reperezentacije kao Hrvatska i Španjolska, tu su nogometni klubovi Atalanta, Hoffenheim, Getafe, Torino i mnogi drugi. Ako se odlučite u svojoj kolekciji za Rijekin dres morate platiti 560 kuna.

gol expired Loše vijesti za Hrvatsku: Nakon Stepančića otpao još jedan standardni reprezentativac divider

Krug Top 5 prema cijeni zatvaraju Osijek i Lokomotiva. Dres Osijeka košta 450 kuna, sponzor je 2Rule. Radi se o mađarskoj tvrtci koju je prije dvije godine osnovao većinski vlasnik Osijeka Mészáros Lőrinc.

Dres Lokomotive je Adidasov, a prema podacima sa službene stranice košta 400 kuna, nije istaknuta personalizacija.

6. Gorica (Alpas) 300 kuna (cijena s personalizacijom nije istaknuta)
7. Šibenik (Jako) 300 kuna (s personalizacijom)
8. NK Istra Kelme 280 kuna (s personalizacijom)
9. NK Slaven Belupo Adidas (nema web shop)
10. NK Varaždin Legea (nema web shop)


NAPOMENA: podatke smo potražili na službenim stranicama klubova i njihovih sponzora što ne znači da Slaven Belupo i Varaždin zaista nemaju prodaju dresova van interneta.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider