Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika ispovijest

Eriksen detaljno prepričao čega se sve sjeća kad mu je stalo srce: ''Netko je pitao 'koliko dugo je bio mrtav''

Christian Eriksen spreman je za novi nogometni i životni početak nakon srčanog zastoja koji mu se dogodio tijekom prošlogodišnjeg Europskog prvenstva.

Scene od 12. lipnja 2021. još uvijek su svježe svim ljubiteljima nogometa. Toga dana danski reprezentativac Christian Eriksen se srušio za vrijeme utakmice protiv Finske, utakmica je privremeno prekinuta, njegovo oživljavanje je potrajalo, ali na kraju se, srećom, sve uspješno završilo.

Eriksen je preživio srčani zastoj, liječnici su mu ugradili defibrilator i poslije nekog vremena donio je odluku da želi nastaviti s nogometnom karijerom. Budući da su pravila u Italiji takva da nogometaši kojima je ugrađen defibrilator ne mogu igrati, danski veznjak, koji će u ponedjeljak proslaviti 30. rođendan, sporazumno je raskinuo ugovor s Interom i potražio sreću u Londonu, gradu u kojem je već sedam godina živio.

Bilo je to dok je igrao za Tottenham (2013.-2020.), a njegov novi klub je Brentford kojim je potpisao ugovor do kraja sezone, u nadi da će moći još jednom zabljesnuti u engleskoj Premierligi.

"Sad sam možda u boljoj kondiciji nego prije"

Prije nego što debitira za ovaj klub iz zapadnog Londona, Eriksen je dao intervju za BBC, gdje se osvrnuo na proteklih osam mjeseci i sve što je prošao.

"Prvo što želim je iskazati zahvalnost – ljudima oko mene, suigračima, liječnicima prvo na terenu, a zatim i onima u bolnicama koji su sa mnom prošli sve provjere. Jako sam sretan zbog svega što su učinili za mene, znam da bez njih danas ne bih bio ovdje", započeo je svoju priču Eriksen.

Zanimljivo, kaže da ima osjećaj da je sad u boljoj kondiciji nego što je bio prije incidenta.

"Neću mijenjati svoj stil igre. Imao sam vremena biti discipliniran zadnjih šest mjeseci tako da sam sad možda u boljoj kondiciji nego prije. Jedino što mi nedostaje je nogomet."

"Mislio sam da mi se nešto dogodilo s nogama ili kralježnicom"

Taj datum 12. lipnja 2021. pamtit će zauvijek.

"Sjećam se svega osim pet minuta. Sjećam se ubacivanja, udarca lopte u koljeno i ne znam što je bilo poslije. Tada sam se probudio s ljudima oko sebe i osjetio pritisak na prsima, pokušavajući vratiti disanje. Nisam baš razumio što se događa, propitkivao sam sam sebe je li mi se nešto dogodilo s nogama, jesam li možda slomio kralježnicu. Zatim sam čuo kako je netko u kolima hitne pomoći pitao 'koliko dugo je bio mrtav', a netko je rekao 'pet minuta' i tad sam prvi put čuo da me nema."

Trener Brentforda Thomas Frank njegov potpis označio je kao najveći u klupskoj povijesti i Eriksen jedva čeka debitirati, ali naglašava da neće žuriti.

Liječnici potvrdili da može normalno nastaviti s nogometom

"Želio sam obaviti sve pretrage i razgovarati s liječnicima da mi kažu što je moguće, a što nije. Oni su mi rekli 'imaš ICD', inače se ništa nije promijenilo, možeš nastaviti normalno sa životom, nema ograničenja za tebe."

"Da budem iskren, nisam baš psihički potonuo. Ne vidim nikakav rizik, smatram da sam s ovim defibrilatorom zaštićen. Odlučan sam da s planom koji su mi napravili liječnici idem korak po korak, sve skupa sporo traje, ali moja obitelj mi je bila velika podrška. Volim svoju obitelj i žao mi je zbog svega što su prošli u ovih nekoliko mjeseci", zaključio je nogometaš Brentforda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider